26 / 07 / 2024

Ankapark nereye yapılıyor?

Ankapark nereye yapılıyor?

Mart ayında açılacak olan Ankapark nereye yapılıyor diye soracak olursanız haberimizin içerisinde tüm detayı ile birlikte yer alıyor. Parka giriş ücreti sınırsız 50 TL olarak belirlendi...


Ortadoğu'nun en büyük hayvanat bahçesi olacak olan Ankapark projesi, dünyanın ilgisini çekecek. Proje Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı imzası taşıyor. Proje Mart ayında açılacak.


Ankapark giriş ücretleri sınırsız 50 TL olarak belirlendi. Türkiye'de bir ilk olacak Safari Park'ın yer alacağı projede 14 adet "Roller Coaster" bulunuyor. Parkın içinde Universal Studio Sinema Sistemi ve Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeye aday 70 metrelik dev dinozor bulunuyor. 



Ankapark nereye yapılıyor?

Ankapark İstanbul Yolu’na paralel 4.2 kilometre uzunluğunda 2 milyon 100 bin metrekare alan üzerinde hayata geçiriliyor. Atatürk Orman Çiftliği Hayvanat Bahçesi arazisi üzerinde yükselen projede 1.217 adet oyuncak yer alacak.



Ankapark'ın içinde neler var?

Ankapark projesinin içerisinde 5 bin metrekarelik Lazer-Tag çadırı, 10 bin metre karelik atari çadırı, 10 bin metrekarelik dinozor ormanı çadırı, 5 bin metrekarelik dinozor müzesi ve 5 bin metrekarelik alan içinde sinemalar bulunuyor.



100 bin metrekarelik  gölet ve dev fıskiyenin yer aldığı Ankapark Ankara projesinde su temalı eğlence alanlarına ek olarak 10 bin metrekare rafting alanı, 48 metre yüksekliğinde dünyanın en yüksek su temalı eğlence ünitesi bulunuyor.


Esra Nur AÇKI/Konuttimes.com



Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri