28 / 03 / 2024

Ankapark nerede, ne zaman açılacak?

Ankapark nerede, ne zaman açılacak?

Toplam 2 milyon 100 bin metrekarelik alan üzerinde kurulan Ankapark Ankara projesinde 1.217 adet oyuncak yer alıyor. İşte merak edenlere Ankapark nerede, ne zaman açılacak...


Yılda en az 10 milyon kişinin ziyaret edeceği Ankapark projesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından hayata geçiriliyor. 2 milyon 100 bin metrekarelik alan üzerinde kurulan projenin içerisinde bir çok sosyal imkan bulunuyor. Projenin içerisinde Safari Park bulunacak.


Ankapark Ankara projesinin 1 milyon 46 bin 600 metrekarelik alanı açık alan, 16 bin 100 metrekarelik alanı ise kapalı alan olarak tasarlandı. 940 bin metrekarelik alanın doğa alanı olarak inşa edildiği parkın 6 bin araç kapasiteli otoparkı bulunuyor.



Ankapark nerede, ne zaman açılacak?

İstanbul Yolu’na paralel 4.2 kilometre uzunluğunda 2 milyon 100 bin metrekare genişliğindeki bir alana kurulan Ankapark projesi, Ankara Atatürk Orman Çiftliği Hayvanat Bahçesi arazisi üzerinde inşa ediliyor. Park ankaraıların hizmeti "Mart" ayınca sunulacak.



Ankapark'ta kaç tane oyuncak olacak?

Ankapark projesinde 1.217 adet oyuncak, Universal Studio Sinema Sistemi ve Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeye aday 70 metrelik dev dinozor yer alıyor.



Ankapark Ankara projesinde neler var?

-5 bin metrekarelik Lazer-Tag

-10 bin metre karelik atari çadırı,

-10 bin metrekarelik dinozor ormanı çadırı,

-5 bin metrekarelik dinozor müzesi

-5 bin metrekarelik içinde sinemaları da barındıran dinozor restorantı çadırı


Esra Nur AÇKI / Konuttimes.com