29 / 03 / 2024

Yeni Cumhurbaşkanlığı binasına iskan izni!

 Yeni Cumhurbaşkanlığı binasına iskan izni!

Büyükşehir yetkilileri, kamu binaları için belediyelerce iskan izni verilmesine gerek olmadığını ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın özel isteğiyle ruhsat başvurusu yapıldığını söyledi. 29 Ekim'de açılışı planlanan binanın yapımma 2012 yılında başlanmıştı. 150 dönüm arazi üzerinde inşa edilen binada son rötuşlar yapılıyor. İskan ruhsatının çıkmasıyla birlikte bölge, Cumhurbaşkanlığı yerleşkesi olarak tahsis edilmiş oldu.


Söğütözü'nde Başbakanlık olarak yapımına başlanan, ardından Cumhurbaşkanlığı'na tahsis edilen bina için  TOKİ  tarafından Büyükşehir Belediyesi'ne yapılan iskan ruhsatı başvurusu sonuçlandırıldı. Başvuruyu değerlendiren Büyükşehir Belediyesi, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na iskan izni verdi. 


Büyükşehir yetkilileri, kamu binaları için belediyelerce iskan izni verilmesine gerek olmadığını ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın özel isteğiyle ruhsat başvurusu yapıldığını söyledi. 


29 Ekim'de açılışı planlanan binanın yapımma 2012 yılında başlanmıştı. 150 dönüm arazi üzerinde inşa edilen binada son rötuşlar yapılıyor. İskan ruhsatının çıkmasıyla birlikte bölge, Cumhurbaşkanlığı yerleşkesi olarak tahsis edilmiş oldu. 


Yapılan iskan başvurusunun yasal olmadığını savunan Mimarlar Odası  Ankara  Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan ise, "Süreçte imzası olan başta Büyükşehir Belediye başkanı olmak üzere, teknik elemanlara kadar dava açacağız. İmar Kanunu ve Anayasa'ya göre suç işliyorlar" dedi. 


Habertürk Ankara



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016