28 / 04 / 2024

Vatandaşlar gayrimenkul projelerine ortak olabilecek!

Vatandaşlar gayrimenkul projelerine ortak olabilecek!

Türkiye'de ilk kez başlatılan bir kooperatif modeliyle, artık vatandaş da dev gayrimenkul projelerine ortak olabilecek. Gayrimenkul İşletme Kooperatifi adı verilen modelle, kooperatifler de yatırım yapabilecek...


Gayrimenkul İşletme Kooperatifi adı verilen yeni modelle vatandaşlar kooperatif kurup getiri potansiyeli yüksek gayrimenkul projelerine ortak olabilecek.


Türkiye'de ilk kez başlatılan bir kooperatif modeliyle, artık vatandaş da dev gayrimenkul projelerine ortak olabilecek. Gayrimenkul İşletme Kooperatifi adı verilen modelle, kooperatifler de yatırım yapabilecek. Bu modelle, vatandaşlar kooperatif kurup getiri potansiyeli yüksek gayrimenkul projelerine girebilecek. 


Başbakan Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı Kooperatif Stratejisi kapsamında, Türkiye'de ilk defa "Gayrimenkul İşletme Kooperatifi" türünde bir kooperatif hayata geçti. Gayrimenkul İşletme Kooperatifı'ni Türkiye'de ilk kuran, Ankaralı inşaat malzemesi esnafı oldu. Kooperatif ortağı 288 esnaf, ev ve dekorasyon malzemesi satan Alışveriş Merkezi kurdu. 300 milyon TL'lik yatırım yapılan AVM'de 256 dükkân olacak. AVM'nin açılışı mayıs ayında yapılacak. Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı da destek olmak için açılışa katılacak. 


Habertürk Gazetesi



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler