29 / 03 / 2024

Teşvik Zirvesi Temmuz ayında yapılacak!

 Teşvik Zirvesi Temmuz ayında yapılacak!

Zirveyle ilgili çalışmaya hemen başlayacaklarını belirten iş dünyası temsilcileri, "1. bölgede yer aldığı için teşviklerden daha az yararlanan İzmir'in böyle bir zirveye çok ihtiyacı vardı" dedi...


Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin İzmirli işadamlarının merakla beklediği Teşvik  Zirvesi'nin Temmuz ayı içinde yapılacağını açıklaması, iş dünyasında sevinçle  karşılandı. Zirveyle ilgili çalışmaya hemen başlayacaklarını belirten iş dünyası  temsilcileri, "1. bölgede yer aldığı için teşviklerden daha az yararlanan İzmir'in böyle  bir zirveye çok ihtiyacı vardı. Bakan Zeybekci ve bu zirvenin düzenlenmesinde  başrolü oynayan Yeni Asır'a çok teşekkür ederiz" dedi. İş dünyası temsilcileri, kentin  teşviklerden daha fazla pay alması için İzmirlilerin zirveye detaylı bir çalışmayla  hazırlanması gerektiğini de vurguladı.



* Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar: Bakanımız Nihat  Zeybekci'nin Temmuz ayında yapılacağını duyurduğu zirve ile ilgili çalışmalara biz  çok daha önceden başlamıştık. Her an yapılacakmış gibi çalışıyorduk. Bu zirve kent  için çok önemli.

 

* İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş: İzmir teşvik edilmeyi hak ediyor.  Artık şu anda haksız rekabet tam ağırlığıyla hissedilmeye başlandı. Sabit  yatırımlarda 2014'ün ilk çeyreğinde 13'üncü sıraya düştük. İzmir'in yatırım  teşviklerinden aldığı payın artırılması için, görüş ve önerilerimizi Ekonomi Bakanımız 


Zeybekci'ye sunacağız.

* Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği Başkan Vekili Cemal Elmasoğlu: Yeni Asır  ve Genel Yayın Yönetmeni Şebnem Bursalı'ya bu zirve için teşekkür ediyoruz.  Temmuz ayında gerçekleştirilecek olan zirvede biz sivil toplum kuruluşlarına da  büyük görev düşüyor. Bu zirve için iyi çalışmalı ve içini sıkı doldurmalıyız. Bu zirveye  vizyon katmalıyız. Çalışma grupları oluşturarak hazırladığımız bilgi ve önerilerimizi,  bir kitapçık halinde Sayın Bakanımız Zeybekci'ye takdim etmeliyiz. Ayrıca Şebnem  Hanım'ın yazısında da belirttiği gibi, İzmir'in serbest bölge şehri mi olacağı ya da bir  başka alanda mı ilerleyeceğini konuşup tartışmalıyız. Yol haritası oluşturmak adına  bu zirve İzmir'in hedeflerine ulaşmasında önemli bir dayanak olacaktır.


* Ege Genç İşadamları Derneği Başkanı Seda Kaya: Bu zirveyi destekliyoruz.  Ancak, bunu sadece 'Teşvik Zirvesi' olarak isimlendirmek ve böyle sınırlandırmak  yanlış olur düşüncesindeyiz. Bizce bu organizasyonun adının "İzmir Ekonomi  Zirvesi" olması gerekir. İzmir'in ekonomi, ticaret, sanayi başta olmak üzere  sorunlarının masaya yatırılmasını çok yararlı buluyoruz. İzmir iş dünyası bu  toplantıda yaşadığı bütün sorunları aktarmalı ve aynı zamanda bütün kurumlar  geniş vizyonlu projelerini de gündeme getirmeli.


* İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Hasan Küçükkurt: Bu zirvenin  yapılması çok önemli bir olay. Bu fırsatı İzmir iş dünyası olarak iyi değerlendirmemiz  lazım. Bu projeyi gündeme taşıdığı için Yeni Asır ailesine ve Genel Yayın Yönetmeni  Şebnem Bursalı'ya teşekkür ederiz. İşadamlarının bu zirveye çok iyi hazırlanması  gerekir.


* Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Ümit Ülkü: İzmir'de teşvik zirvesi  yapılması çok önemli. Bunun kente büyük katkısı olacaktır. Teşvik ihtiyaçları tabana  daha çok inmeli ve yerini mutlaka bulmalı. Teşvik çalışmaları iyi etüd edilmeli. O  zaman bu teşviklerin katkısı daha çok olur.



Yeni Asır