26 / 04 / 2024

NEF Kandilli arsası hakkında açıklama yaptı!

NEF Kandilli arsası hakkında açıklama yaptı!

Emay İnşaat NEF Kandilli projesinin hayata geçirildiği arsa sahibine dava açmıştı. Davada ara karar verildi. Timur Gayrimenkul mahkeme kararıyla davaya dahil edilmedi.


NEF Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, davayla ilgilierinin olmadığını, mahkemenin "davaya Timur Gayrimenkul dahil olsun" talebini reddettiğini ve davanın arsa sahibi Hüseyin Ortayatırtmacı ile Emay İnşaat arasında görüldüğünü söyledi. Timur, projedeki satışların devam ettiğini söyledi. 


Emay İnşaat ile arsa sahibi 8 yıl önce sözleşme imzalamış.


NEF Kandilli projesi, Üsküdar Kandilli Mahallesi 942 ada 24 parsel üzerinde hayata geçiriliyor. Arsa Hüseyin Ortayatırtmacı tarafından TMSF'den satın alınmıştı. 


Arsa sahibi Hüseyin Ortayatırtmacı, 6 Nisan 2010 tarihinde Emay İnşaat ile sözleşme imzalıyor, ancak sözleşme resmiyet kazanmıyor. Sözleşme üzerinden 8 yıl geçiyor. 


Ortayatırtmacı, bu kez boğaz manzaralı yaklaşık 70,5 dönüm arazi için NEF'le sözleşme imzalıyor. NEF imzaladığı sözleşme gereği projede satış yapabiliyor. 


Emay İnşaat da 8 yıl önce imzaladığı sözleşme nedeniyle arsa sahibine 19 Nisan 2018 tarihinde İstanbul Anadolu 5. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne dava açıyor. 

 

 Mahkeme, "NEF Kandilli proje arsasının davalı adına kayıtlı olması halinde tapu kayıtlarına davalıdır şerhi konulması, ilgili Tapu Sicil Müdürlüğü'ne müzekkere yazılmasına" karar veriyor. Tapuya konulan şerh, NEF Kandilli projesindeki satışı etkilemiyor.




'Timur davaya dahil olsun' talebine ret


İstanbul Anadolu 5. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davada ara karar verildi. Emay İnşaat 2 Mayıs 2018 tarihinde Timur Gayrimenkul Geliştirme Yapı ve Yatırım A.Ş.'nin davaya dahil edilmesini talep etti. Mahkeme bu kararı reddetti. 


Davacı vekili 2 Mayıs 2018 tarihindeki dilekçesi ile Üsküdar Belediye Başkanlığı ve Üsküdar Tapu Müdürlüğü'ne müzekkere yazılmasını talep etti. Ancak mahkeme uyuşmazlık konusu olmayan hususlarla ilgili olduğundan davacının bu talebini de reddetti. 


NEF’in dahil edilmeliği, arsa sahibi Hüseyin Ortayatırtmacı ile Emay İnşaat arasındaki dava görülmeye devam ediyor.



NEF Kandilli arsası hakkında açıklama yaptı!



NEF Kandilli arsası hakkında açıklama yaptı!



Emay İnşaat ile arsa sahibi Hüseyin Ortayatırtmacı arasında imzalanan sözleşme




NEF Kandilli arsası hakkında açıklama yaptı!