28 / 03 / 2024

Muş'ta erkek öğrenciler ev sıkıntısı çekiyor!

Muş'ta erkek öğrenciler ev sıkıntısı çekiyor!

Muş'ta kiralık ev bakan üniversite öğrencileri, büyük sorun yaşıyor. Ev sahipleri olur da bir aksilik çıkarsa öğrencilerin evi bırakıp gitmesinden korkuyor. Erkek öğrencilere ev verilmiyor.


Muş'ta kiralık ev bakan üniversite öğrencileri, büyük sorun yaşıyor. Özellikle erkek öğrenciler, Muşlu ev sahiplerinin kendilerine ev kiralamak istemediği için sıkıntı çekiyor. Muş'ta ev sahipleri, evleri kötü kullandıkları gerekçesiyle erkek öğrencilere ev kiralamak istemiyor. Üniversiteyi kazanarak Muş'a yerleşme planı yapan öğrencilerden Engin Taş, "Ev sahipleri aileye 350 ile 400 liraya ev kiralıyor, öğrenciye 600 ile 700 liraya kiralıyor. Eşyalı evleri ise bin 500 liradan aşağı kiralamıyor. Genel anlamda öğrenciler tercih edilmiyor ev kiralamakta. 


Ev sahipleri olur da bir aksilik çıkarsa öğrencilerin evi bırakıp gitmesinden korkuyor. 

Erkek öğrencilere ev verilmiyor. Evi kötü kullandıkları ya da eve kız arkadaş getirdikleri yönünde şikayet oluyor. Bence böyle olmamalı. Sonuçta öğrenci kesimi bu durumda genelleme yapılmamalı. Erkek öğrenciler yurttan yer bulamıyor. Yurt yetersiz kalınca ev de bulamayınca sıkıntı yaşanıyor" dedi. 

Ev bulmakta sıkıntı yaşadıklarını belirten öğrenciler, "Zaten erkek öğrenciye kiralık ev verilmiyor. Bulduğumuz evlerin de kirası çok pahalı. 'Erkek öğrenciler evleri harabe ediyor' şeklinde bir söylenti var fakat ev sahibinin bize kiraladığı evler genelde harabe oluyor. Hem fiyat pahalı hem de evler harabe. Evleri genellikle bayan öğrencilere kiralıyorlar. Bu durumda biz büyük sıkıntı yaşıyoruz" diye konuştu.


Pusula