29 / 03 / 2024

Milas'da altyapı çalışmaları sırasında tarihi eserler ortaya çıktı!

Milas'da altyapı çalışmaları sırasında tarihi eserler ortaya çıktı!

Milas İlçesi'nde haşlatılan altyapı çalışmaları sırasında yeni tarihi eserler ortaya çıktı. Milas Belediyesi'nin haşlattı ve Muğla Büyiikşehir Belediyesi'nin devanı ettirdiği altyapı çalışmaları 1600 yıllık mezara rastlandı.



Milas İlçesi'nde haşlatılan altyapı çalışmaları sırasında yeni tarihi eserler ortaya çıktı. Milas Belediyesi'nin başlattı ve Muğla Büyiikşehir Belediyesi'nin devanı ettirdiği altyapı çalışmaları 1600 yıllık mezara rastlandı. 


Atatürk Bulvarı nda kanalizasyon çalışmaları sırasında, is makineleri 4.5 metre kadar derin yapılan kanalizasyon çalışmaları Si sonucunda çok eski bir döneme dayanan mezar ortaya çıktı. M.S. 400lü yıllara ait olduğu anlaşılan mezarın içinden insan kemikleri çıktı. Kazı çalışması sırasında ^ klasik döneme  ait bazı eserler ortaya çıktı. 

Muğla da 1600  yıllık mezar bulundu! likte çalışıyordu. Bu sırada mermere rastlandı ve iş makineleri durduruldu. Mermerin, mezar olduğu anlaşılında, Milas Müze Müdürlüğü'ne haher verildi. 


Milas Müze Müdürlüğü kurtarma kazı çalışması haşlattı. Mezarın içinden insan iskeletleri ve pişmiş topraktan yapılmış klasik döneme ait siyah desenli eserlere rastlandı. Mezarın M.S. 400'liı yıllara ait olduğu anlaşıldı. 

Plaka levha tipi mezarın üstü yeniden kapatıldı ve olduğu yerde bırakıldı. Eserler Milas Müze Miidürlüğü'ne götürülürken, alp yapı çalışmalarına ise mezara zarar vermeden 5 metre çevresinde devam edildi. 



Ortadoğu