28 / 03 / 2024

Milas'taki altyapı çalışmalarında Osmanlı Köprüsü ortaya çıktı!

Milas'taki altyapı çalışmalarında Osmanlı Köprüsü ortaya çıktı!

Muğla Milas'ta yürütülen alt yapı çalışmalarında geç Osmanlı Dönemi'ne ait olduğu düşünülen tarihi köprü ortaya çıktı. Heyecan uyandıran tarihi köprünün turizme kazandırılması için çalışma yapılması bekleniyor...


Muğla Milas'ta yürütülen alt yapı çalışmalarında geç Osmanlı Dönemi'ne ait olduğu düşünülen tarihi köprü ortaya çıktı. Heyecan uyandıran tarihi köprünün turizme kazandırılması için çalışma yapılması bekleniyor.


Milas'ta devam eden altyapı çalışmalarında tarihi kalıntılar ortaya çıkmaya devam ediyor. Altyapı çalışmaları sırasında çıkan kale suru, mezar kalıntılarının ardından Hayıtlı Mahallesi Cemil Menteşe Caddesi'nde yürütülen çalışmalarda, geç Osmanlı Dönemi'ne ait olduğu düşünülen kemerli bir yapıya rastlandı. Olay Müze Müdürlüğüne bildirildi. Müze yetkilileri tarafından ön inceleme başlatıldı. Kemerli yapının Balavca Deresi üzerinde kurulu dükkanların altında ilerlediğini gören uzmanlar, dükkanların altında üç bölümden oluşan iyi korunmuş bir köprü olduğunu tespit etti.


TARİHİ KÖPRÜ ÜZERİNE DÜKKAN YAPMIŞLAR


Yıllar önce Balavca Deresi üzerinde yürütülen dükkan inşasında tarihi köprünün görmezden gelinerek ötelenmesi, eleştiri konusu oldu. Dükkanların altında ve devamında yer alan tarihi köprünün turizme kazandırılması için ilerleyen günlerde kapsamlı bir çalışma başlatılacağı düşünülüyor.


Ortaya çıkan tarihi kalıntıların Milas'ın kültürel açıdan çok zengin olduğunu gösterdiğini belirten Milas Kaymakamı Fuat Gürel, yaptığı açıklamada; "Altyapı çalışması sırasında yine tarihi kalıntılara rastlanılmış. Son olarak müze müdürlüğü ekiplerinin incelemesinde Osmanlı dönemine ait bir köprü bulunmuştur" dedi.



Mevcudiyet