08 / 05 / 2024

Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattının temeli Başbakan Erdoğan katılımıyla atıldı!

Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattının temeli Başbakan Erdoğan katılımıyla atıldı!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Alibeyköy Meydanı' nda düzenlenen "İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mecidiyeköy-Kağıthane-Alibeyköy-Mahmutbey Metro Hattının Temel Atma ve 201 Erguvan Otobüsünün Hizmete Alım Töreni"nde halka seslendi...




Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Alibeyköy Meydanı'nda düzenlenen "İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mecidiyeköy-Kağıthane-Alibeyköy-Mahmutbey Metro Hattının Temel Atma ve 201 Erguvan Otobüsünün Hizmete Alım Töreni"nde halka seslendi. Başbakan Erdoğan şunları kaydetti:


Cumhuriyet tarihinde 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol varken, biz şu 10 yıl içerisinde 17 bin 100 kilometre bölünmüş yol yaptık. Yolsuzlukların olduğu bir ülkede bunları yapabilir misiniz? 25 tane havalimanı vardı, biz göreve geldiğimizde. Şimdi 52 tane havalimanı var Türkiye genelinde. Bunlar nasıl oldu? Ayırt etmeksizin... Kimin aklına gelirdi 10 sene önce, Şırnak'ta havalimanı olacak. İşte buyurun Şırnak'ta Şerafettin Elçi Havalimanı... Bunu yaptık. Ağrı'da havalimanı, Kars'ta havalimanı... Iğdır, kimin aklına gelirdi? Havalimanını yaptık. Hakkari'de şu anda havalimanımız bitmek üzere. Maalesef müteahhitler tehdit altında olduğu için iş bırakıyorlar. Onun için gecikme var. Yoksa Hakkari'de de havalimanımız bitecek. Biz böyle bir iktidarız. Yolsuzlukların olduğu bir iktidar bunları yapabilir mi? Bunlar bitti. KÖYDES projesi ile neredeyse köy bırakmadık köy, yolu, suyu olmayan köy bırakmadık. Bunları yaptık. Göreve geldiğimizde 9 vilayette doğalgaz vardı, şimdi 72 vilayette doğalgaz var. Neden? Biz size aşığız, biz size sevdalıyız. Bu sevdamızın gereği bütün bu adımları durmaksızın atıyoruz, yerine getiriyoruz."



AA 



Önerilen Bağlantılar : 3. Havalimanı