29 / 03 / 2024

Kelebek İSMOB 2014 Tasarım Yarışması’nda iki ödül birden aldı!

 Kelebek İSMOB 2014 Tasarım Yarışması’nda iki ödül birden aldı!

Kelebek, yüzde 70 büyüme hedefiyle başladığı 2014 yılına trendleri belirleyen iddialı tasarımlarla girdi. Kelebek Mobilya’nın Türk ve İtalyan tasarımcıları tarafından hazırlanan 3 yeni koleksiyonda “sade” ve “işlevsel” konsepti öne çıkıyor.



Türkiye'de modüler mobilya denince akla gelen ilk marka olan Kelebek Mobilya, bu yıl İtalyan tasarımcıların danışmanlığı ve Kelebek Tasarım Ekibi’nin “sade” ve “işlevsel” konseptiyle tasarladığı yeni koleksiyonları ile fark yaratıyor. Çıkış noktasını “Pure/Saf” konsepti olarak belirleyen Kelebek Tasarım Ekibi’nden Sevcan Ekmekçioğlu ve Gürkan Gülturan ile İtalyan tasarımcılar Dante Donegani ve Giovanni Lauda’nın; bu yıl ürünlerin tümünde ayrıntılardan kaçınarak ortaya çıkardığı 3 yenilikçi koleksiyon, tüketicilerin beğenisine sunuluyor. 


Tasarımlarımızla fark yaratırken mağazalarımızla büyüyoruz

Kelebek’in bu yıl yüzde 70 büyümeyi hedeflediğini belirten Kebebek Mobilya Pazarlama Direktörü Erkan Aydın, “Türk ve İtalyan tasarımcılarımızın özgün koleksiyonlarıyla trendleri belirlerken, yeni mağazacılık anlayışıyla da değişim başlattık. Müşterilerimizin modern, fonksiyonel ve estetik mobilya ihtiyacını karşılamayı hedeflediğimiz yeni mağazalarımızla, bulunduğumuz her yerde fark yaratıyoruz. Türk mobilya sektörünün gelişiminde öncü rol oynayan Kelebek, bugün Türkiye’de toplam 85 mağaza ile faaliyet gösteriyor. Sadece 25-26 Nisan 2014 tarihlerinde, 20 ilde gerçekleştirdiğimiz 45 mağaza açılışıyla hızlı bir büyümeye imza attık. Kelebek olarak, mobilya mağazası sayısını 100’e, mutfak mağazası sayısını ise 50’ye çıkarmayı hedefliyoruz. Yurtdışında ise yıl sonuna kadar 15 mağazaya ulaşacağız” dedi. 


Tüketici kendi trendini yaratıyor

Günümüzde tüketici alışkanlıklarının değiştiğini vurgulayan İtalyan tasarımcılar Dante Donegani ve Giovanni Lauda ise şunları söyledi: “Daha önce bir ürünün kullanım ömrü 15 yıldı, şimdi ise insanlar mobilyalarını 5 yılda bir değiştirmeye başladı. Ayrıca insanların ilgi alanları da çok farklılaştı. Kullanıcılar iki farklı serinin ürünlerini aynı anda isteyebiliyor. Mobilyaları ayrı ayrı alıp, bunları tercih ettikleri şekilde kombinleyen tüketici, aslında kendi trendini yaratmak istiyor.” 


Birbirleriyle uyumlu yenilikçi koleksiyonlar

Kelebek Mobilya’nın tüm ürünlerinde olduğu gibi birbirleriyle kombine olabilecek yenilikçi koleksiyonların ilki, Dante Donegani & Giovanni Lauda tasarımlarından oluşuyor. Bu koleksiyonda; yemek odasında DIXA, oturma odasında LIKENA ve yatak odasında ise EXILA serisi tasarımlar yer alıyor. Yine Dante Donegani & Giovanni Lauda tasarımlarından oluşan ikinci koleksiyon ise yemek grubunda VETTON, oturma grubunda PETERE ve yatak odasında ise COLIAS serisinden oluşuyor. 


Tasarımda Türk-İtalyan karması

Koleksiyonların üçüncüsü ise tasarımda da Türk – İtalyan karmasını taşıyor. Kelebek Tasarım Ekibi’nden Sevcan Ekmekçioğlu ve Gürkan Gülturan’ın imzasını taşıyan PLEBE yemek odası ve TV ünitesi, üçüncü koleksiyonun omurgasını oluşturuyor. Bu ana omurga, oturma odasında İtalyan tasarımcıların imzasını taşıyan NELSONA ve yatak odasında ise Kelebek Tasarım Ekibi’nin oluşturduğu SELENE serisi ile tamamlanıyor.


Kelebek tüm kullanıcılara hitap ediyor

Kelebek Mobilya, yıllardır farklı beğeniler için ürettiği oturma grupları, yemek odaları, yatak odaları, genç odaları ile yaşam alanlarında işlevsel ve estetik çözümler yaratıyor. Kullanıcılardan büyük beğeni toplayan Kelebek, başta evlilik hazırlığındaki çiftler ve evini yenilemek isteyenler olmak üzere, tüm kullanıcılara hitap ediyor. 


Kelebek İSMOB 2014 Tasarım Yarışması’nda iki ödül birden aldı

Kelebek Mobilya, ilk kez İstanbul Mobilya Fuarı - İSMOB 2014’te tüketiciyle buluşturduğu yenilikçi koleksiyonları ile iki ayrı kategoride ödüle layık görüldü. Kelebek’in dünyaca ünlü İtalyan tasarımcıları Dante Donegani ve Giovanni Lauda ile birlikte Kelebek Tasarım Ekibi’nden Sevcan Ekmekçioğlu ve Gürkan Gülturan’ın hazırladığı Likena, “Oturma Grubu” kategorisinde, Exila ise “Yatak Odası” kategorisinde ikincilik ödülünü kazandı.


Oturma ve yatak odasına İtalyan dokunuşu

Likena oturma grubu, farklı yastık tasarımı ve iki farklı berjer alternatifi ile modern yaşam alanları yaratıyor. Ödüllü tasarım, oturma odalarında konfordan ödün vermeden farklı alternatifler sunuyor. Likena yüksek metal ayakları ile temizlik kolaylığı da sağlıyor. 

Exila ahşap ve metalin uyumlu kullanımı ile şık bir ortam yaratıyor. Mekana göre dikey ve yatay şifonyer kullanım olanağı sağlayan Exila serisinde dolap kapaklarını da ihtiyaca göre artırmak mümkün. Yatak başlığında kumaş doku ve komodinlerde tek ya da çift çekmeceli alternatifler bulunuyor.