19 / 04 / 2024

Kapıcının sigortası otomatik ödenecek!

Kapıcının sigortası otomatik ödenecek!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), temizlik, çocuk ve yaşlı bakımı gibi ev işlerinde çalıştırılanların sigorta primlerinin basit işlemlerle yatırılmasına imkan tanıyan Kolay İşverenlik Uygulaması'nın kapsamına, kapıcıları da ekledi.


Kolay İşverenlik Uygulamasının kapsamını genişleten SGK, yöneticilere kapıcıların sigorta primlerinin internet ortamında basit bir yöntemle otomatik yatırabilme imkanı sağlayacak. 


Anadolu Ajansı'ndan Özcan Yıldırım'ın haberine göre "İş yeri bildirgesi" ve "sigortalı işe giriş bildirgesi" vermek, "aylık prim ve hizmet belgesi" düzenlemek, her ay "sigortalı işten ayrılış bildirgesi" almak gibi muhasebeci desteğiyle yapılabilecek iş ve işlemleri ortadan kaldıran Kolay İşverenlik Uygulaması'nın kapsamı genişliyor.


Yeni yılla birlikte kapıcıların sigorta primleri işverenlerin her ay ayrıca bir bildirimine gerek olmaksızın SGK tarafından otomatik tahakkuk ettirilecek, internet, banka, kredi kartı gibi farklı tahsilat yöntemleri ile kolayca yatırılabilecek.


Yöneticiler, kapıcı olarak çalıştırdıkları sigortalının da imzasını içeren ve başlangıçta bir kez SGK'ye verilen form aracılığıyla iş yeri ve sigortalı tescillerini sağlayabilecek.