28 / 03 / 2024

İzmir'deki halıcılar, Almanya'da düzenlenen iki ayrı fuara katılacak!

 İzmir'deki halıcılar, Almanya'da düzenlenen iki ayrı fuara katılacak!

İzmir'deki halıcılar, Almanya'da düzenlenen iki ayrı fuara katılacak. Sektörün İzmirli temsilcileri, hem Heimtextil-Uluslararası Ev Tekstili hem de Domotex-Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı'na katılıp, ülkede Ar-Ge çalışması yapacak...



İzmir'deki halıcılar, uluslararası ticareti artırmak için Almanya'da düzenlenen iki ayrı fuara katılacak. İzmir Halıcılar ve Yer Döşemecileri Derneği ve İTO Halı, Zemin ve Duvar Kaplamaları Meslek Komitesi işbirliği ile düzenlenen 50 kişilik ziyaret kapsamında İzmirli halıcılar 8-11 Ocak'ta Frankfurt'taki Heimtextil-Uluslararası Ev Tekstili Fuarı'na; 11-14 Ocak'da ise Hannover'deki Domotex-Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı'na katılacak. Halıcılar, fuar süresi boyunca Hamburg, Frankfurt ve Hannover'de Türkiye'ye model olacak halıcılar çarşısı ve iş merkezi için de Ar-Ge çalışması yapacak. İzmir Ticaret Odası Meclis Üyesi ve İzmir Halıcılar ve Yer Döşemecileri Derneği (HALIMDER) Başkanı Naci Ölçen, Almanya'daki iki fuarın da sektör için önemli olduğunu belirtti. 


Sistem analizi

Ölçen, "Heimtextil duvar kağıdı, duvar kaplamaları, stor, jaluzi ve dikey perde sektöründe, Domotex ise el kaplamaları, laminat ve lamine parke, paspas ve diğer halı ve zemin kaplamaları sektörlerinde en büyük ve önemli fuarlar. Bu fuarlarda yeni iş bağlantıları kurmayı, ülkemize ve şehrimize yeni markalar ve distribütörlükler getirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Fuar ziyareti dışında bu yıl Almanya'da ciddi şekilde bir Ar-Ge çalışmasına imza atacaklarını dile getiren Ölçen, Hamburg, Frankfurt ve Hannover şehirlerinde halı, parke, PVC ile zemin ve duvar kaplamaları ve ürünlerinin satıldığı büyük mağaza ve ortak perakendeciler çarşılarını ziyaret edeceklerini söyledi. Ölçen, "Buralarda mekan ve sistem analizleri yapacağız. Yeni inovasyon ürünlerin satış grafiği ve bunların piyasa algılamaları hakkında bilgi alacağız. İzmir'e halı-parke-PVC, zemin ve duvar kaplamaları ve dekoratif ürünlerinin perakende çarşılarını kazandırabilmek amacı ile örnek alacağımız yapılaşma veya çarşılaşma yerlerini ve yapılarını tespit edeceğiz" diye konuştu.


Yeni Asır