27 / 04 / 2024

Harmony Towers'da projesinde teslimler yapılıyor!

 Harmony Towers'da projesinde teslimler yapılıyor!

Harmony Towers'da projesinde teslimler yapılıyor. Bursa'nın Nilüfer ilçesinde 42 bin 663 metrekare alana inşa edilen Harmony Towers'ta teslimatların yanı sıra ticari birimlerin de satışı başladı...


Dap Yapı projeleri kemikleşmiş alıcı-yatırımcı portföyünün etkisiyle lansmana çıkmadan önce yüzde 30 ila 40 oranında satılmış oluyor. Başlangıç rakamlarıyla bugünkü fiyatları karşılaştırdığımızda, DAP Yapı'dan mülk edinmenin kazancı 2003 yılında rekor seviyedeydi. Ziya Yılmaz, sektörün içinde bulunduğu durumu ve projelerine olan ilgiyi değerlendirdi. 


¦ Neden önce gayrimenkul, neden DAP Yapı ? 


Z. Yılmaz: "Gayrimenkul" güncelliğini asla yitirmeyen ve diğer yatırım araçlarına göre karlılığı kanıtlanmış bir kavram. Birikimini saklamak yerine, doğru ve kazançlı bir yatırım aracına bağlamak düşüncesi daima gayrimenkulü işaret ediyor. Dövizin ani iniş-çıkışlarından ürken, banka yerine gayrimenkulü tercih eden bir yatırımcı üç-dört misli fazla getiri avantajını elde ediyor. Dap Yapı projelerinde gayrimenkul alımı, rekor prim oranıyla kazançlı yatınma dönüşüyor. Projelerimiz üzerinden son bir yılın değerlendirmesini yaparsak; başlangıç rakamlanyla bugünkü fiyatları karşılaştırdığımızda, projelerimizden mülk edinmenin kazancının, diğer yatırım araçlarını geride bıraktığını net görebiliyoruz. 


¦ DAP Yapı 2013'ü kazançlı bitirdi diyebilir miyiz? 


Z. Yılmaz: 2013'te hedeflerimizi tutturduğumuzu söyleyebilirim. Her türlü olasılığı hesaba katarak proje üreten bir yapımız var. Dünyada ve ülkemizde olup bitenlere kayıtsız değiliz. Finansal planımızı, projelerimizi söz verdiğimiz tarihte bitirmek üzere hazırlıyor ve çoğu kez vaktinden önce teslim ediyoruz. Zaman içinde kemikleşmiş bir alıcı-yatırımcı grubumuz oluştu. DAP markasına güvenenleri yanıltmamak adına finansmanını hazırlamadığımız bir projeye girişmiyoruz, inşaat malzemelerine yapılan zamlan ya da arsa fiyatlarındaki yükselişleri mümkün olduğunca alıcıya yansıtmamaya çalışarak kendi içimizde çözümler geliştiriyoruz. 


¦ Odaklandığınız lokasyonlar nereler? 


Z. Yılmaz: Dap Yapı, ilk markalı konutlarını ürettiği ilçe olan Kağıthane'yi son dönemde ofis yatırımlarının merkez üssü ilan etti. Z Ofis ve Bumerang'dan sonra I Ofis'i devreye sokarak bölgeyi adeta bir Dap Vadisi'ne dönüştürdü. Kağıthane, dünyaca ünlü bilişim firmalannın bulunduğu Silikon Vadisi örneğindeki gibi Dap Vadisi olarak anılmaya başladı. 


Maltepe'de Vazo Kule projemizin lansmanını da 2013'te gerçekleştirdik. Kartal-Maltepe bölgesinde dünya ölçeğinde projeler üreterek ilçeyi 3-5 basamak yükseğe çıkaracağız. Bölgede otel konseptini başlatarak, Dalga, Burgu, Tango Kulelerinin ardından yeni projemiz Vazo Kule'nin de işletmesini Rotana'ya verdik. Uluslararası otelcilik şirketi Rotana işbirliğinde kurumsal yönetim sistemiyle işletilecek olan kuleler, rezidans sahiplerine dilerlerse yerlerini kiralamak suretiyle ekstra kazanç sağlayarak, yatırımın 6.5 ila 10 yılda kendini amorti etmesine imkân tanıyacak. İki adet rezidans ve 1 adet ofis bloğunun bulunduğu proje, toplam 399 üniteden oluşuyor. 289 rezidansın yüzde 70 oranında satışını gerçekleştirdik. 

Kartal, İstanbul'un giriş bölgesi olması nedeniyle yakın çevresiyle birlikte giderek gelişiyor. Geçmişte elit ve varlıklı kesimin büyük ilgi gösterdiği bölge, yakın gelecekte yine insanların yaşamak ve çalışmak için can atacağı bir cazibe merkezi olacak. 

Kağıthane de, konum avantajı sayesinde önümüzdeki yılların önemli bir iş ve ticaret merkezi olma yolunda ilerliyor. DAP ofislerinin de yer aldığı bu bölge (Kağıthane Çağlayan) yatırımcının gözdesi durumunda. Kartal-Maltepe'de ve KağıthaneÇağlayan'da çeşitli projeler geliştirmeye devam edeceğiz; alıcı ve yatırımcıların da aynı vizyonla hareket ederek sunulan avantajları değerlendireceğini umarız. 


¦ Gayrimenkul sektörünü 2014'te neler bekliyor? 


Z. Yılmaz: Türkiye, en hızlı büyüyen ülkelerin başında geliyor. Ülkemiz, son 10 yılda rekor düzeyde büyüyerek, dünyada yıldız ülke oldu. Küresel krizin devam ettiği süreçte Türkiye'nin bu denli büyümesinde inşaat sektöründeki yatırımlar ve talep önemli rol oynadı. Global ölçekteki yavaşlamaya rağmen Türkiye ekonomisinin büyümeyi sürdürmesi dikkatleri ülkemize çekiyor. 

Türkiye, bölgesel güç olmaktan çıkıp bir dünya gücüne dönüşüyor. Bu yatırım hamlesinin dışında kalmamak gerekiyor. 

Sektörü olumlu etkileyecek kararlar almak gerekiyor. Alıcıyı ve yatınmcıyı teşvik edecek düzenlemeler getirilmesi gerekirken, maalesef inşaat sektörünün hevesini kıran uygulamalarla karşılaşıyoruz. Ayrıca sektördeki canlanmanın önemli bir destekçisi saydığımız konut kredilerindeki artışlar, yıllarca uzun vadeli kredi olanaklarından yoksun kalan sektörü ve alıcıyı yoruyor. Önümüzdeki süreçte bu oranlann alıcıda tedirginlik yaratıp, satın alma talebini erteletecek boyuta varmamasını diliyoruz. 


¦ 2014 yılında neler yapacaksınız? 


Z. Yılmaz: Kartal'da, Emlak GYO çatısı altında güçlü, saygın ve benzersiz bir projeye imza atacağız. Bu proje İstanbul'un denize sıfır, bu ölçekteki tek gayrimenkul projesi olma özelliğini taşıyor, içinde okul, AVM, hastane, rezidans, ofis ve cami gibi birçok farklı unsur yer alacak. Önünde marina bulunan, içinden hızlı tren geçen ilk karma proje olacak, istanbul'un en güzel arazisinde ülkemizi ulusal arenada temsil edecek bir eser inşa edeceğiz. 2014 yılında 7 adet yeni projeye başlayacağız. Genellikle karma konseptte projeler üreteceğiz. Bazı lan rezidans ve home office olacak. Ofis projelerimizi çoğaltacağız. 3 adet ofis projesi Çağlayan'da l adet rezidans Maltepe'de l adet rezidans Kartal E5 üzerinde 1 adet karma proje Kartal'da (Ağaoğlu ile birlikte) 1 adet rezidans Taksim'de Kutu: Bu yıl teslim edilecek projeler: DAP Burgu Kule (Maltepe), DAP Dalga Kule (Maltepe), DAP Tango Kule (Maltepe), 


 İşte rakamlarla satış rekoru (Ocak başı itibariyle) 1. Maltepe Royal Center yüzde 100 satıldı 2. Burgu Kule yüzde 100 satıldı 3. Tango Kule yüzde 100 satıldı 4. Vazo Kule Home Ofis yüzde 100 satıldı 5. z Ofis yüzde 100 satıldı 6. Dalga Kule yüzde98satıldı 7. Bumerang Ofis yüzde 92 satıldı 8. İ Ofis yüzde 90 satıldı 9. Vazo Kule Rezidans yüzde 70 satıldı 10. Dragos Royal Center 


¦ Konuta doğru yatırımın püf noktası nedir? 


Z. Yılmaz: Halkımıza, bugünü değil yarını satın almalarını ve geleceğe yönelik projelerde konut sahibi olmalarını tavsiye ediyorum. çünkü bugünü satın alıyorsanız, 5 yıl sonra o projelerin modası geçmiş oluyor. 5 yıl sonra öyle kuleler, öyle binalar yapılıyor ki, siz artık orada oturmaktan rahatsız olmaya, ezilmeye başlıyorsunuz. Eğer ezilmek istemiyorsanız, farklı, butik, geleceğe dönük projelerde yer alın. Uzun vadede hem kâr edebilir hem de orada otururken gurur duyabilirsiniz. 


¦ Kentsel dönüşüm ve yabancıya satışa bakışınızı özetler misiniz Z. Yılmaz: İnşaat sektörüne sarılmak, yapılan yatırımların durmaması gerekiyor. Kentsel dönüşüm projeleri inşaat sektöründe yeni alanlar açtı. Eğer kentsel dönüşüm planlı bir şekilde yapılır ve önümüzdeki 10 yıl içinde hızlı bir şekilde ilerlerse sektöre ciddi bir ivme kazandıracaktır. 

Yabancıya yapılacak mülk satışı ile ilgili gerçekleşen düzenlemeler sektörde satışların ve istihdamın artmasını sağlayacaktır.


Yeni Akit Gazetesi  



Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri