26 / 04 / 2024

Başbakan Erdoğan: Yükselen bir Türkiye var ve bu birilerini rahatsız ediyor!

Başbakan Erdoğan: Yükselen bir Türkiye var ve bu birilerini rahatsız ediyor!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Brüksel'deki temasları çerçevesinde yaptığı konuşmada, "Yükselen, güçlenen bir Türkiye var, bu birilerini rahatsız ediyor. İşte bu oyunu bozduğumuz için bu adımlar atıldı." dedi...


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Brüksel'deki temasları çerçevesinde Belçika'ya İşgücü Göçünün 50. Yıldönümü Sempozyumu'nun kapanış oturumunda konuştu. Gezi Parkı odaklı gelişmelerin yaşandığı mayıs ayı içinde yılda 100 milyon insan kapasiteli bir havalimanı ihalesi yaptıklarını dile getiren Erdoğan, "Bu ihaleye 5 konsorsiyum girdi ve ihaleyi kazananlar buraya 42 milyar dolar yatırım yapmak üzere ihaleyi kazandı. Bu süreçte bu ihaleyi kazanan firmalara yargı kalkıp gözaltı yapmak istiyor. Bu, bir defa girişimcinin girişimci ruhunu katletmek, aynı zamanda da o insanların kredibilitesini zaafa uğratmaktır. Bir yargı mensubu bunu yaparken gizlilik kaydı olmasına rağmen basına bunu servis etmek suretiyle yaparsa burada art niyet aramayacaksın da nerede art niyet arayacaksın?" değerlendirmesinde bulundu.


Konuşmasında İstanbul Boğazı'na yapılan 3. köprü ve Marmaray'a değinen Başbakan Erdoğan, "Bunlar rahatsız ediyor. Yükselen, güçlenen bir Türkiye var, bu birilerini rahatsız ediyor. İşte bu oyunu bozduğumuz için bu adımlar atıldı. Kardeşlerim güneş balçıkla sıvanmaz. Bunlar istedikleri kadar rüşvet desinler, istedikleri kadar yolsuzluk desinler, siz Avrupalı dostlarımıza şunu anlatmalısınız; yasama organı yargıya müdahale etmez ama yargının nasıl çalışacağını yasama organı belirler" diye konuştu.


AA