Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki tarihi bir fabrikanın bacası zarar gördü. Dünyanın el işçiliği ile yapılan en büyük ve en uzun fabrika bacası olduğu öğrenilen 40 metrelik yapı, çevre güvenliği nedeniyle kısmen yıkıldı...
Ege'de deprem ve artçı şoklar yüzünden Gökçeada başta olmak üzere, pek çok yerde vatandaş sokakta sabahladı. Panikle çamaşır suyu içen bir kadının durumu ise kritik.
Ege Denizi'nde önceki gün yaşanan 6.5 büyüklüğündeki depremin artçıları sürüyor. Depremin en yoğun hissedildiği Gökçeada'da ise vatandaşlar geceyi dışarıda geçirdi. Çanakkale'de hastanelere başvuran 278 kişiden 255'i taburcu edilirken, Bursa'da deprem sırasında panikle su yerine çamaşır suyu içen bir kadının durumu kritik...
'HER TÜR TEDBİR ALINDI'
Ege Denizi'nde önceki gün meydana gelen ve başta Gökçeada olmak üzere Çanakkale, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Balıkesir, Bursa ve İzmir'de de hissedilen 6.5 büyüklüğündeki depremin artçıları sürüyor. Gökçeada'ya yaklaşık 19 kilometre uzaklıktaki Eceabat açıklarında gece saat 02.00'de 4.2 büyüklüğünde artçı deprem meydana geldi.
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Başkanı Fuat Oktay artçı depremlerin devam ettiğini belirterek, "Artçılar küçülerek devam ediyor. Bu, oradaki enerjinin boşalması anlamına geliyor. Her türlü tedbiri aldık" dedi. Oktay ve Çanakkale Valisi Ahmet Çınar dün Gökçeada'da da inceleme yaptı.
EN BÜYÜK BACA YIKILDI
Depremin en fazla hissedildiği Gökçeada'da vatandaşlar geceyi dışarıda geçirdi. Bazı vatandaşlar Kızılay'ın kurduğu çadırlarda bazıları da kendi kurdukları çadırlarda kaldı. Eceabat ve köylerinde de evlerine girmek istemeyen vatandaşlar Kızılay tarafından kurulan çadırlarda kaldı.
Çanakkale Valiliği depremin ardından hasar tespitine de başladı. Çanakkale'de depremden etkilenip hastanelere başvuran 278 kişiden 255'i taburcu edildi. İl merkezinde 46 bina, 3 cami, Gökçeada ilçesinde 28 bina, 2 kilise, Eceabat ilçesinde 1 bina, 4 cami, Gelibolu ilçesinde 3 bina, 1 cami, Lapseki ilçesinde 4 bina, Biga ilçesinde 1 konut, 5 cami, Yenice ilçesinde ise 1 bina ile hastanede hasar oluştu.
Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki tarihi bir fabrikanın bacası zarar gördü. Dünyanın el işçiliği ile yapılan en büyük ve en uzun fabrika bacası olduğu öğrenilen 40 metrelik yapı, çevre güvenliği nedeniyle kısmen yıkıldı.
Bursa'nın Gemlik ilçesinde ise 30 yaşındaki bir kadın, deprem sırasında panikle, su yerine çamaşır suyu içti. Hastaneye kaldırılan kadının hayati tehlikesinin olduğu öğrenildi.
"ÖNCEDEN TAHMİN ETTİM"
İstanbul'da yaşayan emekli öğretmen Kadir Sütçü, 'Süt Beyaz Bulutlar' adını verdiği sistemle 6.5 büyüklüğündeki depremi 12 saat öncesinde tahmin ettiğini iddia etti. Milletvekillerine mail gönderdiğini öne süren Sütçü, "Hava durumunu ve bulutları takip ederek, bulutların girdap oluşturmasıyla tahminler yapıyorum. 22-23-24 Mayıs'ta Süt Beyaz adındaki bulutlar dünyanın dönüş istikametinde olan batıdan doğuya doğru hareket ettiler. Bulutların gösterdiği kısım Ege Denizi'nin uç kesimleriydi. Depremin Ege Denizi'nde olacağını tahmin ettim. Saat 00.44 sıralarında milletvekillerine depremin olacağını maille haber verdim" dedi.
SAROS'TA 9 DAKİKADA 2 DEPREM...
Ege'de önceki gün yaşana depremin artçıları devam ediyor. Saros Körfezi'nde dün peş peşe yaşanan depremler korkuttu. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nün son deprem verilerine göre, saat 14.38'te merkez üssü Saros Körfezi (Ege Denizi) olan 4.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Rasathane ilk duyurusunda depremin büyüklüğünü 5.1 olarak açıkladı. Deprem yerin 13.1 kilometre derinliğinde yaşanırken, İstanbul, Çanakkale, Bursa ve Balıkesir il merkezleriyle bazı ilçelerinde de hissedildi. Çanakkale'de bazı vatandaşlar, ev ve iş yerlerinden dışarı fırladı. 14.47'de ise körfez bu kez 4.5'lik bir depremle sarsıldı.
Birkan Düzenli/ Sabah Gazetesi