14 / 05 / 2024

AVM Ciro Endeksi Mayıs'ta yüzde 6,8’lik artışla 157 puana ulaştı!

 AVM Ciro Endeksi Mayıs'ta yüzde 6,8’lik artışla 157 puana ulaştı!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği ile Akademetre Research tarafından ortaklaşa oluşturulan AVM Endeksi’nin 2014 yılı Mayıs ayı sonuçları açıklandı. Mayıs ayında AVM Ciro Endeksi yüzde 6,8’lik artışla 157 puana ulaştı.



Her ay düzenli olarak yayınlanan verilere göre ciro endeksi Mayıs aynda geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre  yüzde 6,8 artarak 157 puana yükseldi.

 

Mayıs ayında en büyük ciro artışı yüzde 12’lik oranla giyim kategorisinde gerçekleşti.


Geçtiğimiz yılın Mayıs ayıyla karşılaştırıldığında 2014 Mayıs ayında kategoriler bazında en büyük artış giyim kategorisinde endeksinde yaşandı. Mayıs ayında giyim kategorisi endeksi yüzde 12 arttı.

 

AVM Endeksi 2014 Mayıs ayı sonuçlarını değerlendiren AYD Başkanı Hulusi Belgü “AVM endeksi Mayıs ayında bir önceki yılın aynı dönemiyle karşılaştırıldığında %6,8 oranında artmıştır. Kategori bazındaki en yüksek artışın da giyim kategorisinde yaşandığı gözlenmiştir. Giyim kategorisi Nisan ayında da endekste en yüksek artışın yaşandığı kategorimizdi. Yeni sezon ürünlerine olan ilgi AVM sektörü açısından sevindirici. Öte yandan kredi kartına taksit sınırlaması düzenlemesi sonrası Şubat ve Mart ayındaki düşüşten sonra Nisan’da küçük de olsa artıya geçen teknoloji kategorisi Mayıs ayında tekrar düşüş kaydetti. Teknoloji kategorisi endeksi Mayıs ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre %12 oranında azaldı. Teknoloji kategorisi endeksindeki değişimlerin önümüzdeki dönemlerde de çok dikkatli şekilde takip edilmesi gerektiğini düşünüyoruz” dedi.