24 / 04 / 2024

Alaköprü Barajı, hem Kıbrıs'a hem çiftçilere su yetiştirecek!

 Alaköprü Barajı, hem Kıbrıs'a hem çiftçilere su yetiştirecek!

Orman ve Su İşleri Bakam Veysel Eroğlu, "Alaköprü Barajı sadece Kıbrıs'a su götürmeyecek. 1 milyar metreküp suyun 75 milyon metreküpünü Kıbrıs'a veriyoruz ama geri kalan da burada sulamada kullanılacak" dedi.



Orman ve Su İşleri Bakam Veysel Eroğlu, "Alaköprü Barajı sadece Kıbrıs'a su götürmeyecek. 1 milyar metreküp suyun 75 milyon metreküpünü Kıbns'a veriyoruz ama geri kalan da burada sulamada kullanılacak" dedi. 


Mersin için çok önemli olan Sorgun Barajı'nın temelini attıklarını hatırlatan Eroğlu, 116 milyon lira yatırımla 11 tesisin inşaatım dün itibanyla başlattıklarım, kente 2 milyar 160 milyon lira bedelinde 58 de tesis müjdesi verdiklerini söyledi 11 yılda 9.5 milyar liralık yatırıma imza attıklarım, KKTC Su Temini Projesi kapsamında barajın inşa edildiğini söyleyen Eroğlu, "Alaköprü Barajı sadece Kıbrıs'a su götürmeyecek. 1 milyar metreküp suyun 75 milyon metreküpünü Kıbrıs'a veriyoruz ama geri kalan burada sulamada kullanılacak. Daha önce 87 bin dekar sulanacaktı fakat su olunca ben arkadaşlarıma 'Bunu 100 bin dekara çıkarın' dedim. Anamur'da 100 bin dekarı ileri sulama tekniğiyle sulayacağız" diye konuştu. 


Türkiye Gazetesi