29 / 03 / 2024

Abdülkadir Akkuş, Ak Parti İstanbul milletvekili adaylığına başvurdu!

Abdülkadir Akkuş, Ak Parti İstanbul milletvekili adaylığına başvurdu!

Akkuş Grup Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Akkuş, Ak Parti İstanbul 3. Bölgeden Milletvekili Aday Adaylığı için başvuruda bulundu.


Abdülkadir Akkuş bugüne kadar 600 çalışanı, 5 fabrikası, 5 şirketi ile ülke ekonomisine istihdam ve katma değer yaratacak yatırım ve çalışmalarda bulundu. 


Abdülkadir Akkuş, 24 Haziran 2018 genel seçimleriyle birlikte aktif siyasete merhaba demeye hazırlanıyor.  


Adaylık başvurusuyla ilgili haberi başkanlığını yürütmekte olduğu İstanbul Mardinli İşadamları Derneği’nin geleneksel aylık toplantısında bizzat açıklayan Abdülkadir Akkuş, “Milletimize hizmet için çıktığımız bu kutlu davada, halkımızın desteğini alarak,  vargücümüzle çalışmak üzere, Ak Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili adaylığı için başvuruda bulundum.Bugüne kadar girişimci, işadamı ve sivil toplum kuruluşu yöneticisi olarak verdiğimiz çabayı siyaset sahnesine de taşıyarak, 24 Haziran seçimlerinde Ak Parti'nin neferi olarak mücadele vermek, ülkemizin teminatı sayın Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte çalışmak en büyük isteğim.Ülkemizin daha refah günlere ulaşması için; Rabbim nasip eyler inşallah” diye konuştu.





Abdülkadir Akkuş Kimdir?


1988 Yılında İstanbul Feriköy’de tekstil işçisi olarak başladığı iş hayatında azmi ve çalışkanlığı ile öne çıkan Abdülkadir Akkuş, bugün tekstilde Avrupa, Afrika, Balkan ülkelerine ihracat yapan Akkuş Tekstil firmasının kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak sektörünün önde gelen isimleri arasına girmiştir.


1992 yılında İstanbul Beyazıt’ta ilk tekstil dükkanını açan Abdülkadir Akkuş, 1995 yılında Akkuş Tekstil Sanayi Ticaret Limited Şirketini kurmuştur. Aradan geçen 23 yılda faaliyet alanlarına moda, kimya, akaryakıt ve gayrimenkul sektörünü de ekleyen Abdülkadir Akkuş, tüm şirketlerini Akkuş Grup çatısı altında toplamıştır.


7 ortaklı bir aile şirketi olan Akkuş Grubun çatısı altında, 

AKKUŞ TEKSTİL A.Ş

AKKUŞ MODA A.Ş

AKKUŞ GAYRİMENKUL A.Ş

REGENT KİMYA A.Ş

AKARYAKIT (Yenibosna) istasyonu bulunmaktadır.


Bugün 600’e yakın çalışanı ile yılda 150.000.000 TL ciroya sahip bulunan Akkuş Grup, Mardin Organize Sanayi Bölgesinde 2 adet, İstanbul Avcılar Ambarlı’da 1 adet, İstanbul Güneşli’de 2 adet fabrikası ile ülkenin sanayisinin ve istihdamının gelişmesine yönelik yatırımlarda bulunmuştur.


Grubun çatısı altında faaliyet gösteren Akkuş İnşaat şirketi de İstanbul Beylikdüzü bölgesinde bugüne kadar 4 ayrı markalı konut projesine imza atmıştır. Bu projelerden 3’ünü teslim eden şirket, 4. projesi Alya Grandis’in inşaat ve satışını sürdürmektedir. 


Halen İstanbul Mardinli İş Adamları Derneği Başkanlığı görevini sürdürmekte olan Abdülkadir Akkuş,  MÜSİAD Yurt Dışı Teşkilatlanmasında görev almıştır. Akkuş’un halen GYODER ve Türk- Arap İş adamları Derneği gibi önemli sivil toplum örgütlerinde de üyeliği bulunmaktadır