16 / 04 / 2024

10 yıldır depremle ilgili çok ciddi çalışmalar yapılıyor!

10 yıldır depremle ilgili çok ciddi çalışmalar yapılıyor!

"Hükümet, 10 yıldır depremle ilgili çok ciddi çalışmalar yapıyor" diyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce "17 Ağustos döneminde belediye başkanıydım. Depremde 60 gün enkaz kaldırdım, ceset çıkardım" ifadelerini kullandı.


İstanbul'dan hızlı feribotla geldiği Yalova'da, Vali Esengül Civelek, AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, Belediye Başkan Vekili Halit Güleç, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Aslan tarafından karşılanan Güllüce, daha sonra Termal ilçesindeki TBMM Lojmanları'na geçti.


Güllüce, Merkez Cami'de ikindi namazını kıldıktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, Marmara Depremi'nin 16'ncı yılı olan 17 Ağustos tarihinin yaklaştığını hatırlattı.


O günden bu yana deprem tehlikesine karşı yapılanlara değinen Güllüce, şöyle konuştu:

"17 Ağustos döneminde belediye başkanıydım. Yalova'nın ilçelerine o zaman çok emeğim olmuştu. Depremde 60 gün enkaz kaldırdım, ceset çıkardım. Depremin ben de içindeydim. Hükümet, 10 yıldır depremle ilgili çok ciddi çalışmalar yapıyor. Kamu binalarını yenilemek, Boğaz Köprüsü'nü ve viyadükleri, köprüleri iyileştirmek, teknik çalışmalar gibi çok işler yapılıyor. Daha yapılacak çok şey var. Kentsel dönüşüm de bunlardan biridir."


Güllüce daha sonra Gazipaşa ve Cumhuriyet caddelerinde esnaf ziyaretlerinde bulundu.



AA