16 / 04 / 2024

Garage Tower Merter'de metrekaresi 4 bin dolara!

Garage Tower Merter'de metrekaresi 4 bin dolara!

Garage Group Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Bahadır, bölgenin en yüksek binası olarak hedeflenen 125 metrelik Garage Tower için izin alarak Merter'in çehresini değiştirecek bir adım attıklarını belirtti


'Yükseklik' sınırı aşıldı, Merter İstanbul'un yeni Maslak'ı olacak

Garage Group Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Bahadır, bölgenin en yüksek binası olarak hedeflenen 125 metrelik Garage Tower için izin alarak Merter'in çehresini değiştirecek bir adım attıklarını belirterek, 'Şimdi Merter'de yolun iki tarafında ciddi bir kuleler zinciri oluşuyor' diyor

İstanbul Merter'de, bölgenin en yüksek kulesi olacak 125 metrelik Garage Tower'a ruhsat izni almak için 3 yıl uğraştıklarını vurgulayan Garage Group Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Bahadır,  'Bu izni almamız bölge için çok önemli bir kazanım oldu. Arkamızdan pek çok yatırımcı geldi. Merter, ikinci Maslak olacak. Yolun her iki tarafında da ciddi bir kuleler zinciri oluşacak' diyor...

-  Krizi çok fazla telaffuz eder olduk. Sizce risk var mı?

Türkiye'de şu anda kriz oluşturabilecek herhangi bir gösterge olduğuna ihtimal vermiyorum. Şu anda Merkez Bankası rezervleri yeterli görünüyor. Rezervlerde daralma olmadığı sürece, bir kriz oluşabileceğini düşünmüyorum.

- Peki nasıl bakıyorsunuz geleceğe?

Ben işadamı gözüyle baktığımda bölge ekonomisini de dikkate almak zorundayım. Bölgede çok ciddi sorunlar var. Ortadoğu karışık. Bölgenin en gelişmiş ülkesi olan Türkiye bu durumdan pozitif etkilenecek. Avrupa ise 66,5 yaş ortalaması ile artık çıkış bulamayacak noktaya geldi. Ortadoğu'da ciddi bir para var. Yatırım yapılabilecek ülke olarak bakıldığında ise dünyada iki ülke öne çıkıyor: Arjantin ve Türkiye. Buradan bakınca Türkiye'nin önü çok açık gibi görünüyor.

Metrekare fiyatı 4-5 bin dolar civarı

- Merter'de ne yapacaksınız?

İlk projemiz olan Garage Tower'a 2007'de başlayacaktık. Ancak yükseklik sınırına takıldık. Ruhsat almamız uzadı. Burada, bölgenin en yüksek binası olacak 125 metrelik 39 katlı bir kule inşa ediyoruz. Toplamda 150 milyon dolar satış hasılatı hedefledik. Metrekare fiyatı 4-5 bin dolardan satışa çıkmayı planlıyoruz. Daire sahipleri evde kalmadıkları zamanlarda kiraya da verebileceğiz.

- Peki ikinci proje?

Eski Fako fabrikasının olduğu 15 dönümlük araziyi satın aldık. Ofis rezidans ve ticari alanlardan oluşacak karma bir proje olarak planlıyoruz. 50 bin metrekare satılabilir alanı olacak bu projeden 200 milyon dolara yakın da gelir bekliyoruz.

Grup cirosu 500 milyon TL

- Başka hangi sektörlerde varsınız?

Yıllık cirosu 500 milyon lira olan bir grubuz.  Telekom'da Avea ile çalışıyoruz. AVM'lerde 40'ın üzerinde mağazamız var. İkinci işimiz maden. 5 tane krom 5 tane de demir sahamız var. Demirde çalışmaya bu yıl başladık, kromda 5 yıldır varız. Türkiye'de 2 fabrikamız,  Şanghay'da da ofisimiz var. Ağırlıklı olarak Çin'e ihracat yapıyoruz.

Merter'in çehresi değişecek

- Niçin yatırım için Merter'i seçtiniz?

Biz Merter için tam 3 yıl uğraştık. Yükseklik izni almakla o bölgenin görünümünü değiştirecek bir adım atmış olduk. Orası İstanbul'da ikinci bir Maslak olacak. Zaten bizim arkamızdan 5 yıldızlı otel projeleri geldi. Projeler yapılıyor. Yolun her iki tarafında da ciddi bir kuleler zinciri oluşacak. Ve Merter'in görüntüsü çok değişecek...

Elektrikle ilgiliyiz

- Başka proje var mı?

Bahçeşehir'de de bir projemiz olacak. Ruhsat çalışmaları sürüyor. 2012 ortasında başlayacağız.

- Enerji sektörüyle de ilgileniyorsunuz değil mi?

Evet, enerji sektörüyle ilgileniyoruz. Elektrik enerjisi ilgimizi çekiyor. Lisanslar dağıtıldığı zaman bakacağız. Bir yol haritamız var.

Lafı bile etkiler!

- İnşaatta durum nasıl?

ÜLKE olarak yıllarca yüksek enflasyon ve faizle boğuştuk. 2001'i baz alacak olursak o günden bu yana reel faizlerde devamlı düşüş oldu. 2001 ile bugün arasında ciddi bir fark var. Durum böyle olunca yurtiçindeki yatırımcı bu farkı, başka yatırım araçlarıyla değerlendirme yoluna gitti. Önüne çıkan alternatif ise gayrimenkul oldu. Dolayısıyla krizin lafı bile bu yatırımcıları etkiliyor.
Akşam/Şenay KÖŞDERE



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler