03 / 05 / 2024

Tapuya ipotek koydurma masrafı 2016!

Tapuya ipotek koydurma masrafı 2016!

Mevcut ya da ileride açılacak kredilerin güvencesini oluşturmak için, belirli bir taşınmazın teminatı için ipotek konulabiliyor. Peki tapuya ipotek koydurma masrafı 2016 ne kadar?


Tapuya ipotek koydurma masrafı 2016!

Doğmuş veya doğması muhtemel bir alacağın temini için kişinin kendisinin veya başkasının gayrimenkulünü güvence olarak gösterdiği bir gayrimenkul rehni ipotek olarak tanımlanıyor.

İipotek, gayrimenkul veya gayrimenkul niteliğinde olan bağımsız ve sürekli haklar üzerinde kurulabiliyor.Bir gayrimenkulün ipotek edilebilmesi için o gayrimenkulün tapu sicilinde de kayıtlı olması gerekiyor. Madenler ve ticari işletmeler de ipoteğin konusu olabiliyor. Bu durumda ticari işletme, tüm makine ve mefruşatıyla beraber rehnedilmiş sayılıyor.

İpotek işleminin gerçekleşmesi için, yazılı bir talepte bulunulması ve ipotek harç bedelinin ödenmesi gerekiyor.Peki tapuya ipotek koydurma masrafı 2016 ne kadar? 

Tapuya ipotek koydurma masrafı 2016...

a) İpotekte sağlanan borç miktarı üzerinden(Binde 4,55)

b)İpoteğe dahil gayrimenkullerden birisinin çıkarılarak başkasının ithalinde veya teminat ilavesinde borç miktarı üzerinden(Binde 4,55)

c)Mevcut ipotek derecelerinin sonradan istenilen değişikliklerinde borç miktarı üzerinden(Binde 2,27)

İpotek sözleşmesi nasıl yapılır?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com