16 / 05 / 2024

Tapu daireleri cumartesi açık mı?

Tapu daireleri cumartesi açık mı?

Gayrimenkullerin tapu işlemleri tapu dairelerinde gerçekleştiriliyor.Tapu dairelerinin çalışma saatleri içerisinde tapu işlemleri tamamlanıyor.Peki tapu daireleri cumartesi açık mı?


Tapu daireleri cumartesi açık mı?

Tapu alım satım işlemlerinde Tapu Dairesine ilk olarak ön başvuru yapmak gerekiyor. Ön başvuru için ise randevu almak gerekiyor. Taşınmazın bağlı bulunduğu Tapu Dairesine belgelerle gidip ön başvuru yapılıyor.


Tapu dairesine giderken bazı belgelerin olması gerekiyor.Tapu için gerekli evraklar arasında; Alıcı ve satıcının kimlik fotokopileri (üzerinde adres ve telefon bilgisi yazılmalı), taşınmaz mala ait rayiç bedeli belgesi, taşınmazın tapusu, alıcının 2 satıcının 1 adet fotoğrafı yer alıyor. Bu belgelerin eksiksiz hazırlanması gerekiyor. 


Tapu masraf bedeli ise taşınmaz malın rayiç bedelinin binde 20’ı şeklinde belirleniyor.


Mesken,işyeri ve benzeri taşınmaz malların tapu işlemleri tapu dairesinde gerçekleştiriliyor.Her ilin ve ilçenin ayrı tapu daireleri bulunuyor.


Taşınmaz malların tapu alım satım işleri gibi diğer tüm iş ve işlemleri tapu dairesinde kayıt altına alınıyor. Peki tapu daireleri cumartesi açık mı?


Tapu dairesi Cumartesi ve Pazar hizmet vermiyor. Tapu dairesi çalışma saatleri yaz ve kış saatine göre değişkenlik gösteriyor. Kış saati uygulamasında tapu daireleri sabah 08:00 akşam 17:00 saatleri arasında hizmet veriyor.


Yaz saatinde ise 09:00 - 18:00 olarak uygulanır. Ayrıca yine öğlen 1 saatlik yemek molası verilmekte ve bu mola esnasında işlem yapılmıyor.

Tapu öğle tatili saat kaçta?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com