17 / 05 / 2024

Tapu öğle tatili saat kaçta?

Tapu öğle tatili saat kaçta?

Tapu daireleri tapu işlemlerinin gerçekleştirilmesi için özel olarak kurulan daireler oluyor.Tapu dairelerinin belirlenen çalışma saatleri bulunuyor.Peki tapu öğle tatili saat kaçta?


Tapu öğle tatili saat kaçta?

Tapu işlemlerinin gerçekleştirilmesi için özel olarak kurulan daireler tapu daireleri oluyor.Devlete bağlı olarak çalışan resmi kurumlar olarakta biliniyor.


Her ilin ve ilçenin kendi tapu daireleri bulunuypr ve o ilçe sınırları içerisinde gerçekleştirilen tapu alım satım işleri ilgili tapu dairesi tarafından kayıt altına alınıyor. Tapu daireleri resmi kurumlar olduğu için belirli bir çalışma saatleri bulunuyor ve bu çalışma saatlerinden önce ya da sonra işlem yapmaları mümkün olmuyor.Peki tapu öğle tatili saat kaçta?


Tapu dairesi çalışma saatleri kış ve yaz saatlerine göre değişkenlik gösteriyor. Tapu dairesi çalışma saatleri şu şekilde:


-Kış mevsiminde tapu dairesi çalışma saatleri sabah 08:00 akşam 17:00'iken; 


-Yaz mevsiminde ise tapu dairesi çalışma saatleri 09:00 - 18:00 olarak uygulanıyor. Ayrıca yine öğlen 1 saatlik yemek molası veriliyor. 


-Mola saatleri öğlen 12:00 ile 13:00 olup; bu mola esnasında işlem yapılmıyor.


Tapu müdürlüklerinin telefon numaralarını alarak işlem için gitmeden önce arayarak çalışma saatlerini teyit edilebiliyor. 


Genellikle Pazartesi ve Cuma günleri tüm resmi kurum ve bankalarda olduğu gibi tapu dairelerinde de aşırı yoğunluk olduğu için genelde tapu işlemlerini bu günler haricinde halletmek zaman açısından tasarruf sağlıyor.

Tapu dairesi çalışma saatleri 2015!

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com