21 / 05 / 2024

Site yönetimi karar defteri nasıl yazılır?

Site yönetimi karar defteri nasıl yazılır?

Site kat malikleri kurulu toplantılarında alınan kararların, mutlaka karar defterine kaydedilmesi gerekiyor.Peki site yönetimi karar defteri nasıl yazılır?


Site yönetimi karar defteri nasıl yazılır?

Anataşınmazın kullanılmasından veya yönetiminden dolayı kat malikleri arasında veya bunlarla yönetici ve denetçiler arasında veya denetçilerle yöneticiler arasında çıkan anlaşmazlıklar, kat malikleri kurulunca çözülüyor ve karara bağlanıyor.


Site yönetiminde kararların alınabilmesi için, kat maliklerinin en az yılda bir kere toplantı yapmaları gerekiyor. Site yönetimi toplantısı için site yöneticisinin kat maliklerine toplantı duyurusunda bulunması gerekiyor. 


Düzenlenen toplantılara özel durumlar söz konusu olmadıkça kat maliklerinin katılım göstermesi gerekiyor. Site yönetimi toplantılarında  konuşulan her konunun, kat maliklerinin görüşleri ve fikirlerini site yöneticisinin toplantı tutanağına işlemesi gerekiyor.


Ayrıca kat malikleri tarafından alınan kararların genel kurul karar defterine geçirilmesi ve noterde tasdik edilmesi gerekiyor.Peki site yönetimi karar defteri nasıl yazılır? 


Karar defteri yazılırken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunuyor.Bu hususlar şu şekilde:

-Noter tasdikli olan deftere, site toplantısına katılan maliklerin isimlerinin yazılması gerekiyor.


-Eğer apartman toplantısına katılamayan ancak yazılı olarak yetki verilen kişiler var ise yazılar teslim alınıyor ve onlar da söz sahibi sayılıyor.


-İsimlerin karar defterine yazılmasından sonra, toplantıda alınan kararlar madde madde yazılıyor.


-Karara aykırı oy verenler ise bu aykırılığın sebebini belirterek imza atması gerekli oluyor.

Site yönetimi ne zaman toplanır?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com