21 / 05 / 2024

Site yönetimi karar defteri nasıl tutulur?

Site yönetimi karar defteri nasıl tutulur?

Site yönetim toplantılarında kat malikleri tarafından alınan kararların site yönetimi karar defterine işlenmesi gerekiyor.Peki site yönetimi karar defteri nasıl tutulur?


Site yönetimi karar defteri nasıl tutulur?

Yapılarda sekiz veya daha fazla bağımsız bölüm bulunuyorsa yönetici bulunması zorunlu tutuluyor.Yönetici dışarıdan yada kat maliklerinden seçilebiliyor.


Yılda en bir kez aite ile ilgili gündeme ilgili konular için seçilen yönetim kurulu toplanıyor.Bu toplantılarda karar alınabilmesi için yeter sayısına ulaşmak gerekiyor.


Yeter sayısının sağlanamaması ve ilk toplantının yapılamaması halinde ikinci toplantı en geç on beş gün sonra yapılıyor.Bu toplantıda yeter sayısı katılan kişilerin salt çoğunluğu oluyor.Yönetim planı değişmesi gibi özel durumlar haricinde bu sistem uygulanıyor.


Site yönetiminin kat malikleri katılımıyla gerçekleştirdiği kat malikleri toplantısında alınan kararların genel kurul defterine işlenmesi gerekiyor. 


Defter kaydını, site yöneticinin tutması ve saklaması gerekiyor. Kat Mülkiyeti Kanununa göre,  her takvim yılının bitmesinden başlayarak bir ay içinde yönetici tarafından notere kapattırılması zorunlu tutuluyor.Peki site yönetimi karar defteri nasıl tutulur?


Kat malikleri kurulu kararları (1) den başlayıp sırayla giden sayfa numaraları taşıyan her sayfası noter mührüyle tasdikli bir deftere yazılıyor, toplantıda bulunan bütün kat malikleri tarafından imzalanıyor. Karara aykırı oy verenler ise bu aykırılığın sebebini belirterek imza atması gerekiyor.


Site karar defterinin bitmesi sonucunda, yeni bir deftere başlanmadan önce, defterin kapatıldığına bu deftere daha bir karar işlenmeyeceğine dair noterden tasdik alınması gerekiyor.

Site yönetimi karar defteri nasıl yazılır?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com