29 / 04 / 2024

Prefabrik eve elektrik su bağlanır mı?

 Prefabrik eve elektrik su bağlanır mı?

Prefabrik yapılar, parçaları fabrikalarda hazırlanmış ve montaj edileceği yere bu parçalar nakledilerek inşa edilen yapılar oluyor Peki Prefabrik eve elektrik su bağlanır mı? diyorsanız işte yanıtı...


Prefabrik eve elektrik su bağlanır mı?

Parçaları fabrikalarda hazırlanmış ve montaj edileceği yere bu parçalar nakledilerek ve orada önceden planlandığı gibi parçaların birleştirilmesi yani montajının yapılmasından sonra ortaya çıkan yapıya prefabrik adı veriliyor.


Günümüzde arsa sahipleri, arsaları üzerinde bina inşa etmek yerine prefabrik ev kurmayı tercih ediyor. 


Prefabrik ev yaptırmaya karar vermeden önce arsanın bağlı olduğu belediye veya il özel idareye arsanıza prefabrik ev yapılıp yapılamayacağı konusunda görüş almak gerekiyor.Peki Prefabrik eve elektrik su bağlanır mı? diyorsanız işte yanıtı...


Arsa üzerinde prefabrik inşası için ruhsat alınıyor. Yapı ruhsatı almak için belediye, valilik bürolarına yapı sahipleri veya kanuni vekillerince dilekçe ile müracaat edilir. Dilekçeye, sadece tapu mimari proje, statik proje, elektrik ve tesisat projeleri, resim ve hesapları röperli veya yoksa, ebatlı kroki eklenmesi gerekli oluyor. 


Prefabrik evlerde ruhsat işlemleri bölgesel ve ilgili beldiyeler ile  meslek kuruluşu odalara bağlı olarak 30 gün ila 60 gün arasında değişiyor .  


Ruhsat alındıktan sonra abonelikler yapılabiliyor.

Prefabrik ev m2 maliyeti 2016!

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com