25 / 04 / 2024

Mobilya ve beyaz eşyadaki indirim süresi son gün!

 Mobilya ve beyaz eşyadaki indirim süresi son gün!

30 Nisan tarihinde sona ermesi beklenen Mobilya ve beyaz eşyadaki indirim süresi Başkaban Binali Yıldırım’ın açıkladığı kararla indirimler uzatıldı. İşte mobilya ve beyaz eşyadaki indirim süresi son gün...


ÖTV beyaz eşya ve elektrikli ev aletlerinde 30 Nisan'a kadar sıfırlanmıştı. Mobilyadaki KDV ise yüzde 18'den yüzde 8'e düşürülmüştü.


Beyaz eşya ve mobilyadaki vergi indirimlerine devam kararı çıktı. Başbakan Binali Yıldırım “Esnaf ve iş verenler için, vergi indirimine gideceğiz. Mobilya ve beyaz eşyada KDV indirimini eylül sonuna kadar uzatıyoruz” dedi. Ancak karar henüz Resmi Gazete'de yayımlanmadı. 


Konu ile ilgili bir açıklamada Maliye Bakanı Naci Ağbal'dan geldi. Bakan Ağbal: "Yaptığımız hesaplamalara göre burada 350 milyon liralık bir maliyet oluştu. Şimdi biz bunu 30 Eylül tarihine uzatıyoruz, bu durumda yaptığımız hesaplamalara göre, bunun vergi gelirlerine net olarak 800 milyon civarında bir etkisi olacak. Ben inanıyorum ki bu mobilya, beyaz eşya ve ve konut sektöründe yapmış olduğumuz bu indirimler ekonomiyi genel anlamda canlandıracak, hem istihdam sağlayacak hem üretimi artıracak hem de piyasada yüzleri güldürecek ve bunun işaretlerini de alıyoruz. Bu bakımdan piyasada son dönemde başlayan canlanma artarak devam ediyor" dedi.




Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com