06 / 05 / 2024

Konut devlet desteği almak için neler gerekli?

 Konut devlet desteği almak için neler gerekli?

Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile konut kredisi ile ev alanlara devlet desteği geldi.Peki konut devlet desteği almak için neler gerekli?


Konut devlet desteği almak için neler gerekli?

Ev sahibi olmak için bankaların konut kredilerinden faydalanan kimseler, en fazla evin değerinin yüzde 75'i kadar kredi kullanabiliyor. 


1 Ocak 2011'den itibaren uygulanan kararda "Konut edinmeleri amacıyla tüketicilere kullandırılacak krediler ile konut teminatı altında kullandırılacak tüketici kredilerinde, kredi tutarının teminat olarak alınan konutun değerine oranının % 75 ile sınırlandırılmasına karar alınmıştır." hükmü yer alıyordu. Bu nedenle geriye kalan %25'lik peşinat kısmı yine tüketiciye ait oluyor.


Bu kapsamda konut sahibi olmak isteyen kimselere,Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile konut kredisi ile ev alanlara devlet desteği geldi. 


Devlet desteği kapsamında, %75'lik kısma kredi kullanılması durumunda %25'lik için biriktirilen paraya devlet yüzde 15-20 nispetinde katkıda bulunacak.Peki konut devlet desteği almak için neler gerekli?


Konut devlet desteği almak için;

*Türk vatandaşı olmak

*Konut sahibi olmamak

*İlk evini Türkiye'den almak

*Türk Lirası cinsinden konut hesabı açmak

*Asgari 3 yıl boyunca sistemde kalmak gerekiyor.


Azami tutarı üç katına kadar artırmaya Bakanlar Kurulu yetkili oluyor. Hak sahiplerinin tespitinden ve aktarılacak Devlet katkısının doğru ve tam hesaplanmasından hesabın bulunduğu banka sorumlu oluyor.

İlk kez ev alanlara devlet desteği nasıl olacak?


Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com