28 / 04 / 2024

Kiracı evde köpek besleyebilir mi?

Kiracı evde köpek besleyebilir mi?

Toplu yaşama alanları olan apartman ve sitelerde kiracı evde köpek besleyebilir mi? Apartmanda köpek beslemek yasak mıdır? diyorsanız işte yanıtı..


Kiracı evde köpek besleyebilir mi?

Kedi,köpek gibi evcil hayvanlar, insan tarafından kültüre alınmış ve eğitilmiş hayvanlar olarak karşımıza çıkıyor. Apartmanda kat malikleri arasında yapılan tartışmalar  arasında kedi köpek beslenmesinin yasak olup olmadığı yer alıyor.

Peki kiracı evde köpek besleyebilir mi? Apartmanda köpek beslemek yasak mıdır? diyorsanız işte yanıtı..

Kat Mülkiyeti Kanununa göre düzenlenen,yönetim planında; bağımsız bölüm, eklenti ve ortak yerlerinde hayvan beslenmesi yasaklanmışsa, kat malikleri kurulunun izin verdiğine dair belge ibraz etmeyenin etrafına rahatsızlık vermemiş olsa bile, bağımsız bölümde köpek beslenemiyor.

Buna karşın köpek yada diğer evcil hayvanlar geldikten sonra apartman yönetim planına eklenen bu "evcil hayvan beslenemez" hükmü geçersiz kabul ediliyor. Ayrıca, ev sahibinin de isteği bu noktada önemli bir rol oynuyor. Evcil hayvan beslenmesini istememesi durumunda ev sahibi sözleşmeye böyle bir madde ekleyebiliyor.

Ayrıca; Kat Mülkiyeti Kanunu’nda yer alan komşuların birbirlerini rahatsız edecek davranış ve fiillerden uzak durulması gerektiği belirtiliyor. Dolayısıyla kiracı olarak ikamet edilen evde beslenilen evcil hayvanların, komşuları rahatsız etmesi durumunda bu durum, şikayet konusu olabiliyor.

Apartmanda kedi beslemek yasak mı?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com