21 / 05 / 2024

Kira vergisinin son ödeme günü!

Kira vergisinin son ödeme günü!

Kira gelir vergisi, kira geliri istisna sınırını geçenlerin devlete ödemekle yükümlü oldukları bir vergi olarak karşımıza çıkıyor. İki eşit taksit şeklinde ödenebilen kira vergisinin ilk taksiti mart ayında ödendi.Peki kira vergisinin son günü ne zaman?İşte kira vergisinin son ödeme günü..


Kira vergisinin son ödeme günü!

Gelir vergisi kanunu gereğince, mal sahiplerinin kiraya verdiği mesken ve işyerinden elde ettikleri gelir vergiye tabi tutuluyor. Bu vergi bir önceki takvim yılı içerisinde elde edilen kira gelirleri için ödeniyor.


2014 yılında elde edilen gayrimenkul kira gelirlerinin istisna bedelini aşması durumunda ödenmesi zorunlu olan kira gelir vergisi için ilk taksit ödemeleri Mart ayında yapıldı.Peki kira vergisinin son günü ne zaman?


Senede iki eşit taksit halinde ödenebilen kira gelir vergisinin ikinci ve son taksiti 31 Temmuz tarihine kadar yatırılabiliyor.Buna göre mükelleflerin ödeme yapmak için son 3 günü bulunuyor.


Kira gelir vergisi mükellefi olmak için 2014 yılı içerisinde tahsil etmiş olduğu toplam konut kira gelirinin 3.300 TL'yi ve işyeri kira gelirinin 27.000 TL 'yi aşması gerekiyor.Belirlenen kira sınırını geçen kişilerin belirlenen yerlere ödemelerini yapmaları gerekiyor.


Kira gelir vergisi ödenen yerler şu şekilde sıralanıyor:

- Mükellefin bağlı bulunduğu vergi dairesine,

- Bağlı olunan vergi dairesindeki hesabın bildirilmesi şartıyla diğer vergi dairelerine,

- Tahsile yetkili banka şubelerine ödenebiliyor. 

Kira vergisi kredi kartı ile ödeme!

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com