12 / 05 / 2024

Kayyum atama dilekçesi örneği!

 Kayyum atama dilekçesi örneği!

Belli bir iş için görevlendirilmiş olup, vesayet makamının talimatına aynen uymak zorunda olan kişiye kayyum adı veriliyor.Peki kayyum nasıl atanır?Kayyum atama dilekçesi nasıl yazılır?İşte kayyum atama dilekçesi örneği..


Kayyum atama dilekçesi örneği!

Medeni Kanuna göre bir kimseye kayyım atanması onun fiil ehliyetini etkilemiyor. Yasal danışmanlığa ilişkin hükümler saklı oluyor. Kayyımın görev süresi ve ücreti vesayet makamı tarafından belirleniyor.

Belli bir iş için görevlendirilmiş olan kayyım, vesayet makamının talimatına aynen uymak zorunda oluyor.Kayyım bir malvarlığının yönetimi ve gözetimi ile görevlendirilmiş ise, yalnız o malvarlığının yönetim ve korunması için gerekli olan işleri yapabiliyor.

Kayyımın, bunun dışındaki işleri yapabilmesi, temsil olunanın vereceği özel yetkiye, temsil olunan bu yetkiyi verecek durumda değilse vesayet makamının iznine bağlı oluyor..

Sulh Mahkemelerine kayyum ataması için dilekçe ile başvuruda bulunulabiliyor.Kayyım atama dilekçe örneği aşağıda yer alıyor:

Kayyum atama dilekçesi örneği!

…………… SULH HUKUK MAHKEMESİ’NE

İSTANBUL

DAVACI              : ………………………(TC……………..)

DAVALI              : Hasımsız

KAYYIM TAYİN

EDİLECEK                   : ………………………(TC……………..)

MİRAS BIRAKAN: ………………………(TC……………..)

DAVA KONUSU : Kayyım atanması talebi hakkındadır.

AÇIKLAMALAR

Müteveffa  (miras bırakan) ………..tarihinde ……….nedeniyle vefat etmiştir. Feride miras olarak bırakmış olduğu ve …..pay karşılığı ………TL bedelli hisse nisbetinde ortaklığı bulunan şirket payları mevcuttur.

Mirasçılardan …………….TC numaralı …………………. adlı kişi reşit değildir. Bu nedenle kendisine kayyım atanması gerekmektedir. Mahkemece uygun görüldüğü takdirde …………………….adresinde ikamete den …………..TC numaralı …………’nin kayyım olarak atanmasını uygun görümediği takdirde mahkemece uygun görülecek işin ehli başkaca bir kişinin kayyım olarak atanmasını arz ederim.

Yine mirasçılardan reşit olmayan ………………….’nin kendisine intikal edecek  hisselerin devri için de mahkemenize müracaat etme durumu doğmuştur.

HUKUKİ SEBEPLER : 6102 sayılı TTK,HMK ve ilgili mevzuat hükümleri

HUKUKİ DELİLLER ……Noterliğinin ……tarih ……sayılı veraset ilamı, tanık beyanları, nüfus kayıtları, yemin, isticvap, ticaret sicili müdürlüğü kayıtları, pay defteri vb hukuki her türlü delil

SONUÇ

Sunduğum nedenlerle yasal küçük olan …………ye kayyım atanmasına ve …………….şirketindeki miras bırakandan intikal eden hisselerinin devrine gerekli iznin verilmesini arz ederim. …/…/…..

Davacı Asil

………….

Kayyım ne iş yapar?


Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com