02 / 05 / 2024

Kapıcı sözleşmesi feshi nasıl yapılır?

Kapıcı sözleşmesi feshi nasıl yapılır?

Kapıcı ile yapılan kapıcı iş sözleşmesinde kapıcının çalışma saatleri, ne kadar maaş alacağı gibi kapıcının çalışma koşulları yer alıyor. Peki kapıcı sözleşmesi feshi nasıl yapılır? İşte kapıcı sözleşmesinin feshi..


Kapıcı sözleşmesi feshi nasıl yapılır?

Konut kapıcıları yönetmeliği gereğince, kapıcının ile iş sözleşmesinin imzalanması gerekiyor. Kapıcı ile yapılan iş sözleşmesinde; İş sözleşmesinin türü ve çalışma biçimi ile işveren ve işyeri adı ve adresi, kapıcının kimliği, işe başlama tarihi, yapacağı işler, temel ücreti ve varsa ücret ekleri, ücret ödeme şekli ve zamanı, çalışma süresi ve ara dinlenmesi, varsa özel hükümler, düzenleme tarihi ve tarafların imzasının bulunması gerekiyor.


Sözleşme kapsamında, kapıcıya, yöneticiye ve iş çalışma şartlarına yer verilmesi gerekiyor. Örneğin;  Çalışma süresi genel olarak haftalık 45 saat oluyor. Bu süre çalışma biçimine göre sözleşme ile azaltılabiliyor. 


Çalışma süresi, kapıcının işte geçirdiği süre oluyor. Kapıcı konutu tahsis edilmiş işyerinde çalışma biçimine göre günlük çalışma süresi en çok dörde bölünebiliyor. Ara dinlenmesi çalışma süresinden sayılmıyor.Peki kapıcı sözleşmesi feshi nasıl yapılır? diyorsanız işte yanıtı..


Kapıcı sözleşmesini bazı nedenlerden dolayı feshedilebiliyor. Apartman yönetiminin gerçeğe aykırı bilgiler vererek kapıcıyı yanıltarak işe alması,kat malikleri ya da yöneticinin tacizde bulunması,apartman yönetimi tarafından kapıcının ücreti kanun hükümleri veya sözleşme şartlarına uygun olarak hesap edilmez veya ödenmezse,iş sözleşmesi ile belirtilen çalışma şartları uygulanmazsa kapıcı sözleşmesinin feshi mümkün oluyor.  


Kapıcı belirtilen nedenlerden dolayı iş sözleşmesini feshediyorsa kıdem tazminatı alabiliyor.  Kapıcı iş sözleşmesini haklı nedenle 6 iş günü içerisinde sonlandırabiliyor. 

Kapıcı sözleşmesi örneği 2015!

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com