22 / 11 / 2024

İnşaata başlamayan müteahhite nasıl ihtar çekilir?

 İnşaata başlamayan müteahhite nasıl ihtar çekilir?

Kat karşılığı sözleşme yapılmasına ve inşaata başlama tarihinin geçmesine rağmen hala inşaata başlamayan müteahhite ihtar gönderilebiliyor. Peki inşaata başlamayan müteahhite nasıl ihtar çekilir? diyorsanız işte yanıtı...


İnşaata başlamayan müteahhite nasıl ihtar çekilir?

Arsası üzerinde bina inşa etmek isteyen kimseler, müteahhitlerle inşaat sözleşmesi imzalıyor. Bu sözleşme kapsamında yapılacak inşaata dair esaslara, tarafların hak ve sorumluluklarına yer veriliyor.


Arsa sahibi ile müteahhit arasında sözleşme imzaladıktan sonra sözleşme uygun hareket edilmesi gerekiyor. Müteahhitlerin işi özenle ve ayıpsız olarak yapmakla sorumlu olduğu gibi, arsa sahibine zarar vermemekle sorumlu oluyor.


Müteahhitin sözleşmede belirtilen tarihte inşaata başlaması ve yine belirtilen tarihte inşaatı bitirmesi gerekiyor. Sözleşme yapılmasına ve inşaata başlama tarihinin geçmesine rağmen hala inşaata başlamayan müteahhite ihtar gönderilebiliyor.Peki inşaata başlamayan müteahhite nasıl ihtar çekilir? diyorsanız işte yanıtı...


İnşaata başlamayan müteahhite ihtarname örneği…


……………… NOTERLİĞİNE

-İHTARNAME-

İHTAR EDEN : ……..:………………

VEKİLİ : ……………………..

MUHATAP : ……………………..


KONUSU : İşe Başlama Uyarısı


AÇIKLAMA :

Müvekkilim arsa sahibi, muhatap ise yüklenici olup, aralarında ………Noterliğince ……tarih ve …….sayı ile yapılan KAT KARŞILIĞI İNŞAAT VE SATIŞ VAADİ SÖZLEŞMESİ gereğince, yüklenici, müvekkilime ait …. sayılı tapu bilgilerinde kayıtlı arsa üzerinde bağımsız bölümler yapıp teslim etmeyi yüklenmiştir.

Sözleşmede “inşaat ruhsatının alındığı tarih” inşaata başlama tarihi kabul edilmiş ve bu tarih itibarıyla 12 ay içinde iskan alınmış olarak tamamlayıp teslim edilmesi kararlaştırılmıştır. İnşaat ruhsatının alındığı tarihten bu güne kadar üç ay zaman geçtiği halde inşaata başlamadınız. Geriye kalan süre, inşaatı tamamlamaya yetmeyebilir.


Sizi uyarıyoruz: on gün içinde inşaata başlayınız. Aksi halde yasal haklarımızı kullanacağımızı -vekil olarak- ihtar ederim.


SAYIN NOTER; üç nüshadan oluşan bu ihtarnamenin bir suretini dairenizde saklamanızı, birini karşı tarafa tebliğ etmenizi, birini de -tebliğ şerhi yazarak- tarafıma vermenizi dilerim.

…./…./….


İHTAR EDEN VEKİLİ


Müteahhitin iflası halinde ne yapılır?


Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com