03 / 05 / 2024

Gayrimenkul sermaye iradı 2.taksit 2015!

Gayrimenkul sermaye iradı 2.taksit 2015!

Gayrimenkul sermaye iradı (GMSİ) olan taşınmazlardan elde edilen kira gelir vergisi için 1. taksit ödemeleri Mart ayında yapıldı.Peki gayrimenkul sermaye iradı 2.taksit ne zaman ödenir?İşte gayrimenkul sermaye iradı 2.taksit 2015..


Gayrimenkul sermaye iradı 2.taksit 2015!

Gelir Vergisi Kanununda belirtilen mal ve hakların kiraya verilmesiyle elde edilen gelirler “gayrimenkul sermaye iradı (GMSİ)" olarak tanımlanıyor ve gelir vergisinin konusunu oluşturuyor.


Gayrimenkul sermaye iradının yükümlüsü, kira gelirine konu mal ve hakların sahipleri, mutasarrıfları, zilyedleri, irtifak ve intifa hakkı sahipleri ile kiralanmış bir mal veya hakkın kiraya verilmesi durumunda kiracılar oluyor.


Bir sene boyunca gayrimenkul kiralamalarından elde edilen gelirlerin istisna tutarını aşması durumunda vergiye tabi olunuyor.


Mesken kiralamalarında 2014 takvim yılında elde edilen kira gelirlerine uygulanmak üzere istisna bedeli 3.300 TL olarak belirlendi.İşyerikiralamalarında 2013 takvim yılında elde edilen kira gelirlerine uygulanmak üzere istisna bedeli 27.000 TL olarak belirlendi.


İstisna tutarını aşan gayrimenkul sermaye iradı mükelleflerinin vergiyi iki eşit taksit şeklinde ödemesi gerekiyor.


Gayrimenkul sermaye iradı için birinci taksitler Mart ayında ödendi.Peki gayrimenkul sermaye iradı 2.taksit ne zaman ödenir? diyorsanız işte yanıtı..


Gayrimenkul sermaye iradı olan taşınmazların kira gelir vergisi için 2. taksit ödemeleri 4 gün sonra Temmuz ayında başlıyor. 

GMSİ hangi bankalara ödenir?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com