Bankadan alınan kredi borcunun tamamen ödenmesi durumunda ipoteğin kaldırılması için fek yazısı alınması gerekiyor. Fek yazısı talebinde bulunmak için dilekçe yazılıyor.Peki fek yazısı dilekçesi nasıl yazılır?
Fek yazısı dilekçesi nasıl yazılır?
Konut kredisi kullanılarak alınan bir taşınmazın borcunun ödenmesi halinde fek yazısı alınıyor. Söz konusu fek yazısı, konut kredisi kullanılarak alınan bir taşınmazın borcunun tamamının ödenmesinden sonra banka tarafından hazırlanan resmi bir belge olarak tanımlanıyor.
Fek yazısı, konut kredisi kullanılan dolayısıyla tapu üzerinde ipotek bulunan gayrimenkullerin üzerindeki ipoteğin kaldırılması için isteniyor.İpoteğin kaldırılması için öncelikle borcun tamamının ödenmiş olması gerekiyor. Ücretin ödendiğine dair ipotek fek yazısı ile birlikte Tapu Sicil Müdürlüğü'ne gidilerek tapudan da ipoteğin fek edilmesini talep edilebiliyor.
Tapu Sicil Müdürlüğü gerekli incelemeleri yaptıktan sonra taşınmaz üzerindeki ipoteği resmi olarak tapudan da kaldırıyor. Peki fek yazısı dilekçesi nasıl yazılır? diyorsanız işte yanıtı..
Konut kredisi kullanılarak alınan bir gayrimenkulün borcunun tamamının ödenmesinden sonra banka tarafından hazırlanan fek yazısını almak için bir dilekçe yazılması gerekiyor.İşte fek yazısı dilekçe örneği..
Fek yazısı dilekçe örneği..
T.C.
.......... İCRA MÜDÜRLÜĞÜ
Dosya No: ……… /…………
TAPU SİCİL MÜDÜRLÜĞÜNE
………………(Şehir)
İLGİ: a) …./…./….. tarih ve ….. sayılı yazımız.
b) ……../………tarih ve ….. yevmiye sayılı cevabi yazınız.
ALACAKLI:
VEKİLİ:
BORÇLU:
İlgi (a) sayılı yazımız gereğince, ilgi (b) sayılı cevabi yazınızda belirtilen taşınmazlar kaydına konulan haczin işbu dosyamızdan geçerli olmak üzere KALDIRILMASINA karar verilmiştir.
Karar gereğince işlem yapılarak ilgi (b) sayılı yevmiyeniz ile konulan hacizlerin fekki gereği rica olunur.
NOT: ...................................
İcra Müdür Yrd.
.......
Banka fek yazısı vermiyorsa ne yapılır?
Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com