18 / 05 / 2024

Ev sahibini nereye şikayet edebilirim?

Ev sahibini nereye şikayet edebilirim?

Evin kiraya verilmesi durumunda, kiracı ile ev sahibi aralarındaki anlaşmaya dair sözleşme imzalıyor. Ancak bazı ev sahipleri anlaşmaya uymayabiliyor. Peki Ev sahibini nereye şikayet edebilirim? diyorsanız işte yanıtı...


Ev sahibini nereye şikayet edebilirim?

Evin kiraya verilmesi durumunda, kiracı ile ev sahibi aralarındaki anlaşmaya dair sözleşme imzalıyor. Kira sözleşmesi, taşınmazın sahibi ile kiracısı arasındaki anlaşmayı belgelendirmeye yarıyor. Tarafların noter huzurunda imzalayabildikleri kira sözleşmesi, noter olmadan da bir şahit huzurunda taraflar arasında imzalanabiliyor. 


Ancak, bu sözleşmeyi noterde imzalamak taraflar arasında ileride çıkabilecek sorunlara karşı önem arz ediyor. 


Kira sözleşmesi yapılırken kira sözleşmesindeki anlaşmaya dair tüm detaylar ve ev sahibi ile kiracının kimlik ve iletişim bilgilerinin mutlaka belirtilmesi gerekiyor. 


Sözleşmede gayrimenkule dair bilgilere de yer verilmesi şart koşuluyor. Kira sözleşmesinde yer alan bilgilerin doğru ve eksiksiz olması gerekiyor.


Ancak bazı ev sahipleri anlaşmaya uymayabiliyor. Peki Ev sahibini nereye şikayet edebilirim? diyorsanız işte yanıtı...


Taşınmaz mal sahibinin kiracının haklarına cevap vermemesi, sözleşmeye uymaması halinde kiracılar, Sulh Hukuk Mahkemesinde ev sahibine karşı dava açabiliyor. 


Kirasını ödemeyen kiracıya icra takibi nasıl yapılır?


Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com