16 / 05 / 2024

Ev alacaklara devlet yardımı şartları!

 Ev alacaklara devlet yardımı şartları!

Ev alacaklara yapılacak devlet yardımı, Konut hesabı ve devlet katkısına dair yönetmelik gereğince yapılacak. Yönetmelik Ağustos ayında yürürlüğe girecek. Peki ev alacaklara devlet yardımı şartları nelerdir?


Ev alacaklara devlet yardımı şartları!

Devlet Desteği ile Konut sahibi olmak için gereken şartlar  26.02.2016 tarih  2016/8559 nolu  Konut Hesabı ve  Devlet Katkısına Dair Yönetmelik yayımlandı.  Yönetmelik  Ağustos ayında yürürlüğe girecek


Bu yürürlüğün kapsamı , daha önceden  kendisine ait bir konutu olmayan Türk  vatandaşlarının yurt içinde ilk ve tek konut alışlarında devletin destek olmak için açacakları konut hesaplarına yapacakları ödemelerin alt ve üst sınırlarını belirlemek, hakkediş süre ve limitlerinde düzenlemeler yapmak , Devlet katkısı oranının azami tutarını belirlemek oluyor.


Peki ev alacaklara devlet yardımı şartları nelerdir? diyorsanız işte yanıtı...


Ev alacaklara devlet yardımı şartları...


*5411  sayılı Bankacılık Kanununa bağlı  Tüm Mevduat ve Katılım Bankalarının  yurt içinde bulunan şubelerinden  TL cinsinden  mevduat yada katılım fonu konut hesabı açılabilecek.

*Banka ile Tüketici arasında bir sözleşme yapılaca..

*Konut hesabı ortak olarak açılamayacak.

*Katılımcı (  Konut hesabı sözleşmesine göre adına bankada  konut hesabı açılacak Türk vatandaşı kişi )  birden fazla hesap açtıramayacaktır .  Bankadan açılan konut hesabı başka bir bankaya taşınamayacak.

*Hesabın açıldığı tarihte  tamamı kendi adına kayıtlı  kat mülkiyeti , kat irtifakı ve yapı kullanım izni belgesine sahip tapu senedi bulunan kişilere bu hesaplar açılamıyor.  Banka Konut Hesabı açtıracak kişinin konut hesabı açtırmasına engel bir durumu olup olmadığını ve gayrimenkul mülkiyeti olup olmadığını  Tapu ve Kadastro Müdürlüğünün Paylaşım Sisteminden kontrol edecek.

* 18 yaşından küçük kişiler konut hesabı açtıramayacaktır , hesabın açılması için yaşı küçük olanın veli yada vasisi ile hesap açtırabilecek.

*Konut hesabına bir defaya mahsus olmak üzere üst sınırı aşan bir bedel yatırılabilecektir. Bu tutar her şekilde 30.000 TL yi geçemeyecek.

Konut hesabı ve devlet katkısına dair yönetmelik 2016!

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com