02 / 05 / 2024

Emlak vergisinin son ödeme tarihi ne zaman?

Emlak vergisinin son ödeme tarihi ne zaman?

Emlak vergileri iki eşit taksit şeklinde taşınmazın bağlı olduğu belediyeye ödeniyor.Peki emlak vergisinin son ödeme tarihi ne zaman?işte emlak vergisi son ödeme tarihi 2015..


Emlak vergisinin son ödeme tarihi ne zaman?

Meskeni,işyeri,arsası ve arazisi olan kimselerin ödemek ile mükellef olduğu vergilerin başında emlak vergisi bulunuyor. Bu vergi, taşınmazın değeri üzerinden her sene belli oranlarda belediyeye ödeniyor.


Emlak vergisi ödemeleri taşınmazların bağlı olduğu belediyeye ödeniyor. Farklı bir şehirde bulunan taşınmazlar için vergi  PTT havalesi ile ödenebiliyor .Aynı zamanda ödemeler belediyenin e-belediye sistemine dahil olması durumunda internet üzerinden de yapılabiliyor.


Söz konusu vergi için ödenecek bedel, taşınmazın değeri ve türüne göre belirleniyor. Büyükşehir belediyelerinde emlak vergisi yüzde 100 artırımlı olarak uygulanıyor.2015 yılı için ödenecek emlak vergisi oranları şu şekilde:


-Meskenlerin vergi oranı büyükşehir sınırlarında binde 2; büyükşehir olmayan yerlerde ise binde 1,


-Diğer binalarda emlak vergisi oranı büyükşehirde binde 4, büyükşehir olmayan belediyede ise binde 2,


-Arazilerin vergi oranı büyükşehirde binde 2, büyükşehirde olmayan bir arazinin vergi oranı binde 1; 


-Arsaların vergi oranı büyükşehirde binde 6, büyükşehirde olmayan bir arsanın vergi oranı binde 3'tür.Peki 

emlak vergisinin son ödeme tarihi ne zaman?


Emlak vergisi iki eşit taksit şeklinde ödeniyor.verginin ilk taksiti Mart-Nisan-Mayıs aylarında ödenirken,ikinci taksiti Kasım ayında ödeniyor.


2015 yılı emlak vergisi ilk taksit ödemeleri devam ediyor. Vergisini ödemeyen mükellefler vergilerini 1 Haziran tarihine kadar ödeyebiliyor.Buna göre emlak vergisi birinci taksit son ödeme tarihi 1 Haziran oluyor.

Emlak vergisi zamanında ödenmezse ne olur?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com