05 / 05 / 2024

Emlak vergisinin son günü 2015!

Emlak vergisinin son günü 2015!

Taşınmaz malları olan kimselerin ödemek ile yükümlü olduğu emlak vergisi senede iki eşit taksit halinde ödeniyor.Peki emlak vergisinin son günü ne zaman?İşte emlak vergisinin son günü 2015..


Emlak vergisinin son günü 2015!

Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için emlak vergisi ödeniyor.1319 sayılı Emlak Kanunu gereğince ödenen bu vergide oranlar, taşınmazın türüne göre değişkenlik gösteriyor.

2015 yılında meskenlerin vergi oranı büyükşehir sınırlarında binde 2; büyükşehir olmayan yerlerde ise binde 1 olarak karşımıza çıkıyor. 

Diğer binalarda (işyeri, dükkan) emlak vergisi oranı büyükşehirde binde 4, büyükşehir olmayan belediyede ise binde 2 olarak uygulanıyor.

Arsa ve arazilerde ise vergi şu oranlar şu şekilde; Büyükşehirdeki bir arazinin vergi oranı binde 2, büyükşehirde olmayan bir arazinin vergi oranı binde 1; Büyükşehirdeki bir arsanın vergi oranı binde 6, büyükşehirde olmayan bir arsanın vergi oranı binde 3 oranı ile vergi hesabı yapılıyor.eki emlak vergisinin son günü ne zaman?

Söz konusu vergi senede iki eşit taksit şeklinde ödeniyor.Verginin ilk taksiti Mart,Nisan,Mayıs aylarında ödenirken ikinci taksiti Kasım ayında ödeniyor.mlak vergisi ödemeleri 1 Mart itibari ile başlamıştı.Verginin ilk taksiti 31 Mayıs'a kadar ödenebilecek. İsteyen mükellefler vergilerinin tamamını 1. dönemde ödeyebiliyor.  

Verginin mükellefleri ödemelerini taşınmazın bağlı olduğu belediyeye yapıyor.Gayrimenkullerinin bir başka şehirde olması halinde ödemeler tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması halinde yapılabiliyor.

Emlak vergisi ödemeleri ayrıca internet üzerinden de yapılabiliyor.

Emlak vergisi borcumu nasıl öğrenirim?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com