Tüm taşınmazlar için ödenen emlak vergisinde bazı muafiyetlikler söz konusu oluyor.Peki "emekliler emlak vergisi ödüyor mu?Emekliyim ama çalışıyorum emlak vergisi ödeyecek miyim?" diyorsanız işte yanıtı..
Emekliyim ama çalışıyorum emlak vergisi ödeyecek miyim?
Gayrimenkul sahipleri tarafından her sene belediyeye emlak vergisi ödenmesi gerekiyor. Senede 2 eşit taksit halinde ödenebilen vergi için ilk taksit ödemeleri 1 Haziran tarihine kadar devam ediyor.
Vergide, mesken sahipleri içim muafiyet uygulaması da bulunuyor. Bu muafiyetten sadece emekli geliri olan ,tek mesken sahipleri de yararlanabiliyor.Muafiyetten yarralanan diğer kişiler şu şekilde sıralanıyor:
1.Geliri sadece kanunla kurulan sosyal güvenlik kurumlarından, örneğin SSK (4/a), BağKur (4/b)
ve TC Emekli Sandığı’ndan (4/c) aldıkları emekli aylığından ibaret olanlar ile bunların dul ve
yetimleri,
2.Hiç bir geliri olmayan ev hanımları ve işsizler,
3.Gaziler,
4.Engelliler,
5.Şehitlerin dul ve yetimleri, “indirimli (sıfır oranlı) Emlak Vergisi” uygulamasından yararlanabiliyor.
Vergi muafiyeti için dilekçeye ek olarak götürülmesi gereken belgeler ile birlikte belediyeye müracaat edilebiliyor.
Peki "emekliler emlak vergisi ödüyor mu?Emekliyim ama çalışıyorum emlak vergisi ödeyecek miyim?" diyorsanız işte yanıtı..
Emlak vergisinde emekli muafiyetinden yararlanmanın da bazı koşulları bulunuyor. Emeklinin vergiden muaf olabilmesi için çalışılmaması ve başka bir yerden gelirinin olmaması gerekiyor.
Tek meskenin yanında yazlık eve de sahip olan emekliler vergiden muaf tutulmuyor. Buna göre emekliler de başka gelirinin olmaması durumunda vergiden muaf tutuluyor.
Emlak vergisi muafiyet dilekçesi 2015!
Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com