24 / 04 / 2024

Devremülk nedir?

 Devremülk nedir?

Tatil, sağlık, dinlenme, kaplıca v.s gibi maksatlarla hazırlanmış olan müstakil bir dairenin bağımsız bölümünün mülkiyetine belirli bir tarih için sahip olmak anlamına gelen devremülk nedir? İşte yanıtı...


Devremülk nedir?


Devremülk kavramı, kişinin kendisi tarafından belirlenen tarihlerde yılın 15 günlük veya daha uzun bir diliminde satın alınan mülkü ifade ediyor. Diğer bir deyişle devremülkü satın alarak, ömür boyu seçilen tarihler arasında ücret ödemeden tatil yapma imkanına erişmiş oluyorsunuz. Ayrıca devremülkünüzü istediğiniz zaman satma hakkının yanı sıra gelmediğiniz zamanlarda kullanma hakkınızı kiraya verebiliyorsunuz.


Diğer bir ifadeyle eğer satın almak istenilen mülkün tamamı ile kullanımı değil de belirli bir işletim sistemi içerisinde yılın belirli dönemleri kullanım hakkı verilmekte ise, bu sisteme devremülk adı veriliyor. 


Bir devremülk alınırken dikkat edilmesi gereken devremülk mü devre tatil mi satıldığıdır. Devremülk alımında mülkün tapusu kişinin üzerine geçmekle beraber devre tatillerde ilgili binanın belirli bir süre için kullanımı satılıyor. Dolayısı ile satın almak istediğiniz tatilin kişiye ait bir taşınmaz olarak mı yoksa 20-30 yıl gibi uzun ama belirli bir süre ile kısıtlı olarak sunulan tatil hakkı olarak mı satıldığının araştırılarak durumun öğrenilmesinde büyük faydalar vardır.