04 / 05 / 2024

Devlet destekli konut hesabı açtırma işlemleri!

 Devlet destekli konut hesabı açtırma işlemleri!

Devlet ilk kez ev alacak olanlara bankada konuthesabı açtırması halinde 15 bin TL'ye varan destek sağlıyor. İşte devlet destekli konut hesabı açtırma işlemleri...


Devlet destekli konut hesabı açtırma işlemleri!

Devlet, konut sahibi olmak için bankada hesap açarak para biriktiren kimseler destek sağlıyor. Bu destekten yararlanmak isteyen kimselerin devlet destekli konut hesabı açmaları gerekiyor. 


26 Şubat 2016 tarihinde yayımlanan ve 26 Ağustos tarihinde yürürlüğe giren 29636 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Konut hesabı ve devlet katkısına dair yönetmelik gereğince konut alana devlet desteği yapılıyor. Bunun için konut edinim tarihine kadar asgari üç yıl boyunca konut hesabına düzenli ödeme yapmış olması gerekiyor. 

 

Buna göre 2016 yılında yapılacak ilk başvurular için ilk devlet desteği 3 sene sonra; 2019'da alınabilecek.


Henüz hiç ev satın almamış kimseler, bu şekilde devletin yardımını da alarak ev sahibi olabiliyor. Bunun için bir bankaya müracaat ederek konut hesabının açılması gerekiyor.


Devlet destekli konut hesabı açtırma işlemleri...

Konut hesabı, bankaların yurtiçi şubelerinde Türk Lirası cinsinden mevduat veya katılım fonu hesabı olarak açılıyor. Konut hesabı ortak hesap olarak açılamıyor.


Konut hesabı açılışında katılımcı ile banka arasında sözleşme ve gerektiğinde ürünün işleyiş detaylarını içeren müşteri talimatı düzenleniyor.


Katılımcı birden fazla konut hesabı açtıramıyor. Konut hesabı katılımcı tarafından başka bir bankaya taşınamıyor.


Konut hesabının açıldığı tarihte tamamı kendi adına kayıtlı kat mülkiyeti, kat irtifakı ve yapı kullanma izni belgesini haiz müstakil tapu sahipleri adına konut hesabı açılamıyor.


3 yıl geçtikten sonra devlet katkısı almak için konut edinim tarihini müteahip altı ay içerisinde gerekli belgeler ile konut hesabının bulundurduğu bankaya başvurması gerekiyor. 


Konut hesabı açılabilen bankalar!


Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com