17 / 05 / 2024

DASK nereden yaptırılır?

DASK nereden yaptırılır?

Olası bir depremin meydana getirdiği zararların en aza indirgenmesi ve normal hayata geri dönme süresinin daha hızlı olması için DASK yaptırılıyor.Peki DASK nereden yaptırılır?


DASK nereden yaptırılır?

Deprem kuşağında ve sürekli risk altında bulunan Türkiye'de yapıları depremin olası zararlarından korumayı amaçlayan DASK diğer adıyla Zorunlu Deprem Sigortası, tüm binalar için gerekli olmasının yanı sıra devlet tarafından yaptırılması şart koşulan bir sigorta türü olarak karşımıza çıkıyor. 


Dask sigortalı binalarda temeller, ana duvarlar, bağımsız bölümleri ayıran ortak duvarlar, tavan ve tabanlar, merpenler, merpen boşlukları, koridorlar, çatılar ve bacalarda meydana gelen zararlar da teminat altında alınıyor.


Olası bir depremden sonra sağlıklı ve düzenli bir yaşama geçilme sürecinin daha hızlı olmasını amaçlayan DASK yıllık olarak düzenleniyor.Peki DASK nereden yaptırılır? diyorsanız işte yanıtı..


DASK yaptırmak için gereken belgelerle size en yakın DASK poliçesi düzenleyen sigorta acentesine gitmeniz yeterli oluyor. 


-DASK Çağrı Merkezi: 0 (212) 368 0 800

-DASK'ın internet sitesi

-Zorunlu Deprem Sigortası poliçesi düzenleyen sigorta acentesine başvurulabiliyor.

-DASK poliçesi düzenleyen sigorta acentaları

-DASK poliçesi düzenleyen bankalar


Yıllık olarak düzenlenen DASK'ın her yıl poliçe süresi sona ermeden yenilenmesi gerekiyor. Ancak yaptırılmaması durumunda herhangi bir yaptırım söz konusu olmuyor.


DASK sigortası yapılmadan gayrimenkulün kiralama ve alım-satım gibi işlemleri tamamlanmıyor.

DASK ücretleri ne kadar?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com