28 / 04 / 2024

Apartman boyası kiracıya mı aittir?

Apartman boyası kiracıya mı aittir?

Apartmanda kiracının ve ev sahibinin ödemesi gereken giderler bulunuyor.Peki apartman boyası kiracıya mı aittir? Kiracı apartman boyasını öder mi? diyorsanız işte yanıtı..


Apartman boyası kiracıya mı aittir?

Kat maliklerinden her biri aralarında başka türlü anlaşma olmadıkça:kapıcı, kaloriferci, bahçıvan ve bekçi giderlerine ve bunlar için toplanacak avansa eşit olarak; anagayrimenkulün sigorta primlerine ve bütün ortak yerlerin bakım, koruma, güçlendirme ve onarım giderleri ile yönetici aylığı gibi diğer giderlere ve ortak tesislerin işletme giderlerine ve giderler için toplanacak avansa kendi arsa payı oranında; katılmakla yükümlü oluyor.

Kat malikleri ortak yer veya tesisler üzerindeki kullanma hakkından vazgeçmek veya kendi bağımsız bölümünün durumu dolayısıyla bunlardan faydalanmaya lüzum ve ihtiyaç bulunmadığını ileri sürmek suretiyle bu gider ve avans payını ödemekten kaçınamıyor.

Peki apartman boyası kiracıya mı aittir? Kiracı apartman boyasını öder mi? diyorsanız işte yanıtı..

Kiracının apartman giderlerine katılımı, sadece günlük hizmet kapsamına giren kapıcı, bekçi, ortak kullanım kapsamında olan elektik-su-yakıt gibi giderlerde söz konusu oluyor.

Bunun dışında kalan apartmanda yapılan tüm giderler, kat maliki tarafından karşılanıyor. Örneğin, apartmana asansör eklenmesi, çatı tadilatı yapılması gibi konular kat malikini ilgilendiren apartman giderleri olarak ifade ediliyor.Peki apartman boyası kiracıya mı aittir?

Apartman boyası apartmanı ilgilendiren ve kalıcı bir nitelik taşıyan gider olması sebebi ile bu gider kiracıya değil, kat malikine ait oluyor. 

Kiracı apartman yöneticisi olabilir mi?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com