26 / 04 / 2024

2017 değer artış kazancı vergisinde son 4 gün!

 2017 değer artış kazancı vergisinde son 4 gün!

Değer artış vergisi 2. taksit ödemeleri 31 Temmuz'da son buluyor. Böylece henüz ödeme yapmayan mükelleflerin değer artış vergisi 2. taksit ödemeleri için son 4 gün bulunuyor..


Değer artış kazancı vergisi, Gelir Vergisi Kanunu gereğince ödenmesi gereken vergilerin başında yer alıyor. Bu vergi, taşınmaz mal satışlarından elde edilen kazanç için ödeniyor.  


Ancak mevcut uygulamaya göre taşınmazın 5 sene geçtikten sonra satılması halinde bu vergi doğmuyor. Yapılan hesaplamalar sonrasında istisna sınırından yüksek gelirler için vergi ödemesi yapılıyor.


Belirlenen sınırın gelir elde edenler vergi mükellefi oluyor. Bu sene istisna bedeli 11 bin TL olarak belirlendi. Bu ve bu bedelin üzerinde gelir elde edenler 2017 yılında vergi mükellefi oldu. 


Değer artış vergisi senede iki eşit taksit halinde ödeniyor.Verginin ilk taksiti Mart ayında ödendi. 2017 yılı değer artış kazancı vergisi 2. taksiti ise 1 Temmuz'da başladı, 31 Temmuz'da sona erecek. Hala ödeme yapmamış olan mükelleflerin ödemelerini 4 gün içerisinde yapmaları gerekiyor.


Vergi ödemeleri;

Başkanlığın internet sitesi üzerinden anlaşmalı bankaların kredi kartları ile (Sadece GMSİ beyan edenler için), Anlaşmalı bankaların internet bankacılığını kullanarak, Anlaşmalı bankalardan, Tüm vergi dairelerinden yapılıyor.


Mükellefler, 2016 yılında elde ettikleri gelirin beyanı konusunda her türlü bilgi için hafta içi 09:00-19:00 saatleri arasında Vergi İletişim Merkezini (VİMER - 444 0 189) arayabiliyor. 


 



Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com