29 / 04 / 2024

2015 kira gelir vergisi ödeme tarihleri!

2015 kira gelir vergisi ödeme tarihleri!

Kira geliri elde eden gayrimenkul sahipleri, elde ettiği gelirlerin istisna tutarını aşması halinde vergi mükellefi oluyor.Peki kira gelir vergisi ne zaman ödenir 2015?İşte 2015 kira gelir vergisi ödeme tarihleri..


2015 kira gelir vergisi ödeme tarihleri!

Gelir Vergisi Kanunu'nun 70. maddesine sıralanan taşınmaz malların kiraya verilmesinden elde edilen gelirlerin, istisna tutarından yüksek olması halinde kira gelir vergisi ödeniyor.


Vergi bir önceki sene elde edilen kira gelirleri için ödeniyor.örneğin ev veya işyerini 2014 yılı içerisinde kiraya vererek gelir elde eden kişilerin 2015 yılında vergi ödemesi gerekiyor.


Kira gelirinin belirlenen istisna tutarını aşması halinde kira gelir vergisi mükellefi olunuyor.Elde edilen gelir ev kirası ise ve 3.300 TL'den fazla ise beyanname vermek ve vergi ödemek gerekiyor; Aynı şekilde işyeri kiralamalarından ise 27.000 TL'den fazla gelir elde edilmesi halinde yine kira beyanname vermek ve vergi ödemek gerekiyor.


Kira geliri elde eden mal sahiplerinin, vergi ödemelerinden önce vermesi gereken beyannameler 25 Mart'a kadar verildi.Peki kira gelir vergisi ne zaman ödenir 2015?


2015 kira gelir vergisi ödeme tarihleri..

Kira gelir vergisi iki eşit taksit şeklinde ödeniyor. Mart ve Temmuz ayları olmak üzere 2 eşit taksit halinde ödenen kira gelir vergisi,Başkanlığın internet sitesi üzerinden anlaşmalı bankaların kredi kartları ile (Sadece GMSİ beyan edenler için); anlaşmalı bankaların internet bankacılığını kullanarak; anlaşmalı bankalardan ve tüm vergi dairelerinden ödenebiliyor. 

Kira gelirinden indirilecek giderler 2015!

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com