Konut satın almak için tasarruf yapmak isteyenleri teşvik etmek amacıyla devlet yardımı uygulaması 26 Ağustos tarihinde başlıyor. Peki 18 yaşından küçükler konut hesabı açabilir mi? diyorsanız işte yanıtı...
18 yaşından küçükler konut hesabı açabilir mi?
Devlet konut hesabı uygulaması 26 Ağustos Cuma gününden itibaren başlayacak. Minimum hesapta kalma süresi 3 sene olduğu için, destek en erken 2019 yılında alınabilecek.
Konut alana devlet desteği koşulları şu şekilde:
- Katılımcının eşinden ve birinci derece kan hısımlarından satın aldığı konutlara Devlet katkısı ödemesi yapılmaz.
- Devlet katkısı, düzenli ödeme süresi 36 ile 47 ay olanlar için, konut hesabındaki birikim tutarının yüzde 15'idir. Ancak ödenecek tutar 13 bin TL'yi geçemez.
- Devlet katkısı, düzenli ödeme süresi 48 ile 59 ay olanlar için, konut hesabındaki birikim tutarının yüzde 18'idir. Ancak, ödenecek tutar 14 bin TL'yi geçemez.
- Devlet katkısı, düzenli ödeme süresi 60 ay ve üzeri olanlar için, konut hesabındaki birikim tutarının yüzde 20'sidir. Ancak, ödenecek tutar 15 bin TL'yi geçemez.
- Devlet katkısı, Bakanlık bütçesine bu amaçla konulan ödenekten defaten karşılanır ve hak sahibine konut hesabının bulunduğu banka aracılığıyla ödenir.
- Devre mülklere devlet katkısı ödemesi yapılmaz.
Konut hesabı, bankaların yurtiçi şubelerinde Türk Lirası cinsinden mevduat veya katılım fonu hesabı olarak açılıyor. Konut hesabı ortak hesap olarak açılamıyor. Peki 18 yaşından küçükler konut hesabı açabilir mi? diyorsanız işte yanıtı....
18 yaşından küçükler adına veli veya vasisi tarafından konut hesabı açılabilecek.
Konutta devlet katkısı 26 Ağustos'ta başlıyor!
Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com