24 / 04 / 2024

6 soruda Emlak Konut Saraçoğlu ihale süreci!

 6 soruda Emlak Konut Saraçoğlu ihale süreci!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın projesi Ankara Çankaya Saraçoğlu ihalesiyle ilgili gelişme kaydedildi. İhale ertelendi mi? İptal mi edildi? İşte 6 soruda Emlak Konut Saraçoğlu ihale süreci..


20 Mart 2018 tarihinde Ankara'da düzenlenen basın toplantısıyla tanıtılan projenin toplantısına Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum,  Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna ve Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen katılmıştı.  Projeyle ilgili ilginç bir gelişme yaşandı. 


 


6 soruda Emlak Konut Saraçoğlu ihale süreci!



1- Emlak Konut Saraçoğlu ihalesi iptal mi edildi?


İhale iptal edilmedi, ertelendi. 


2- Emlak Konut Saraçoğlu ihalesine kim dava açtı?


Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Danıştay'a dava açtı. Mimarlar Odası, 17 Ağustos 2017 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararının iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Danıştay'a dava açtı.



3-  Emlak Konut Saraçoğlu ihalesi neden ertelendi?


Danıştay 10. Dairesi  tarafından dava incelendi ve Kızılay Saraçoğlu Mahallesi'nin Emlak Konut'a devrini düzenleyen Bakanlar Kurulu kararının yürütmesini oy birliğiyle durdurdu.


 4- Emlak Konut Saraçoğlu ihalesi Bakanlar Kurulu'nun kararı neyi kapsıyor?


Bakanlar Kurulu kararı şu şekilde; "Yenişehir ve Namık Kemal mahallelerinde bulunan mülkiyeti Hazine'ye ait 14 taşınmazın Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ. ile gayrimenkul satış vaadi ve arsa payı karşılığında hasılat paylaşımı esasına göre inşaat sözleşmesi yapılmak suretiyle değerlendirilmesi, 4706 sayılı Kanun'un 7. maddesine göre Bakanlar Kurulunca kararlaştırılmıştır."



5- Emlak Konut Saraçoğlu ihalesi ne zaman yapılacak?


İhale tarihi henüz belli olmadı. 


 

6- Emlak Konut ihale hakkında açıklama yaptı mı?


Emlak Konut konuyla ilgili 19 Nisan 2018 tarihinde, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda şu şekilde bir açıklama yayınladı: "Şirketimiz projelerinden olan ve 26.04.2018 Perşembe günü saat 14:30'da 1.Oturumu yapılması planlanan Ankara Çankaya Saraçoğlu Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi'nin i halesi, hukuki süreç tamamlanana kadar ileri bir tarihe ötelenmiştir"


Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Genel Müdürü Murat Kurum, Saraçoğlu Mahallesi'ni geçmişine uygun olarak Türk Evi temasının yansımalarını göreceğimiz şekilde yeniden projelendirdiklerini açıklamıştı. Kurum, "bütün yapılar korunarak bugünden daha yeşil ve tüm Ankara halkının daha aktif bir halde kullanacağı bir mahalle olarak yapılmasını planlıyoruz. Baktığımız zaman Saraçoğlu Mahallesi günümüzde Ankara gibi büyük bir şehrin ortasında gürültüden ve yoğunluktan uzak olması sayesinde huzur veren bir mekan olarak nitelendirilse de, aynı zamanda bölgenin atıl kalmasına ve zamanla yenilenme ihtiyacı duymasına sebep olmuştur" demişti. 



Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri