23 / 04 / 2024

Elitist Park'tan ev alanların eşyaları ücretsiz taşınacak! 185 bin liraya!

 Elitist Park'tan ev alanların eşyaları ücretsiz taşınacak! 185 bin liraya!

Sektöre kentsel dönüşüm ve yenileme projesiyle giriş yapan Yapı Türk’ün Halkalı’da inşa ettiği ilk konut projesi Elitistpark, lansmana çıkmadan projenin yarısını satmayı başardı. Kalan daireler için düzenlenen kampanya ile de bir ilke imza atan firma, projeden ev alanların taşınma masraflarının tamamını üstleniyor


2010 yılında konut sektörüne hızlı ve iddialı bir giriş yapan ve Halkalı’da toplu konut alanı içerinde inşa ettiği ilk projesi Elitistpark ile sektörde de bir ilke imza atmaya hazırlanan Yapı Türk, projeden daire satın alanların evlerini ücretsiz olarak taşıyacak. Lansmana çıkmadan projenin yarısını satmayı başaran firma, kalan daireler için düzenlediği “Taşıması Bizden” kampanyası için sektörünün lideri Ulusoy ile anlaştı. 

Yapı Türk Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Günal, “Taşınmak, ev değiştiren her ailenin en büyük sorunlarından biridir. Taşınma ev sahiplerine haddinden fazla stres ve ekstra masraf demektir. Biz de bu sorunun önüne geçmek için konunun uzmanı sektörün lideri bir firma olan Ulusoy ile işbirliğine gittik. Projeden daire alan ailelerin taşınma masraflarını biz karşılıyoruz. Ayrıca, projemizde görevli teknik ekibimiz de tüm montaj ve teknik servis işlemlerinde Elitistparklılar’a ücretsiz destek verecek. Böylece aileler yorgunluk ve stres yerine yeni bir eve taşınmanın keyfini sürecekler” diye konuştu.  

Proje arazisini geliştirmek 2 yıl sürdü

15.5 milyon liralık yatırım yaptıklarını ve 2 yıl arsa geliştirmek için çalıştıklarını dile getiren Günal, inşaata başladıktan çok kısa bir süre sonra projenin birinci etabını satıp daire sahiplerine teslim ettiklerini ve yaşamın başladığını söyledi. İkinci etabı ise 2 ay içinde teslim edileceklerini belirten Günal, “Elitistpark yaklaşık 6 dönüm arazi üzerine inşa edildi. Arazi ortalama 100 metrekare büyüklüğünde 54 parselden oluşuyordu. Tüm parsel sahiplerini bulmak, arsa üzerinde ikamet edenler ile anlaşarak onların taşınmasına yardımcı olmak, kimseyi üzmeden, mağdur etmeden araziyi hazır hale getirmek çok uzun sürdü. Bu zaman zarfında 2 proje daha yapılabilirdi ama biz zoru seçtik. Eski fotoğraflarla şimdiki fotoğrafı karşılaştırınca işte asıl Kentsel Dönüşüm ve Yenileme Projesi budur diyoruz” diye konuştu. 

Çocuklar meyveleri dalından kopartacak 

123 aileye 280 metrekarelik büyük bir havuzda rahatlık ve keyif sunan ve kişi başı 20 metrekare yeşil alan ve ortak kullanımı alanı düşen projenin öne çıkan en önemli diğer bir özelliği ise meyve bahçeleri. Yaklaşık 6 dönüm üzerine yayılan projenin 1600 metrekaresi tamamen yeşil alana ayrıldı. Projede 3 bin civarında bodur bitki ve ağaç var. Ağaçların 85 tanesi ise meyve ağacı. Meyve ağacı fikrinin mahalle halkından geldiğini belirten Yapı Türk Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Günal, “Burada oturanlar meyvesini ağaçtan toplayacak. Çocuklar hangi meyve nasıl yetişir yaşayarak öğrenecek, taze meyveleri dallarından kendileri toplamanın keyfine varacaklar. Cevizden nara, elmadan eriğe, kirazdan limona kadar her çeşit ağaç var bahçelerimizde. Yeşil alan ve otak kullanım alanlarını artırmak için blok sayısını üçten ikiye indirdik. Bu konu projemiz belli olmadan çok önce karar verdiğimiz, hayal ettiğimiz bir şeydi” dedi. 

Projede dikkat çeken noktalardan birisi de çocuklar için ayrılan 500 metrekarelik alan. Açık ve kapalı oyun parklarının yanı sıra etüt odasının bulunduğu projede 85 metrekarelik dev bir çocuk havuzu da var.  Bunun yanı sıra Elitistparklılar sosyal tesisler için aidat ödemeyecekler.

Kentsel Dönüşüm Projelerine sıcak bakıyoruz

Kentsel dönüşüm ve yenileme projelerinin kendileri için de cezbedici olduğunu belirten İsmail Günal, İstanbul dışında Ankara’da da arazi görüşmeleri yaptıklarını, önceliklerinin şehir merkezi olduğunu belirtti. Günal; “Biz bu işi teknik olarak düşünen ve uygulayan bir ekibiz. İlk projemizi zor bir alanda seçtik. Buradaki arsayı geliştirmek çok uzun bir zamanımızı aldı. Amacımız, kendi öz kaynaklarımız ile bir proje nasıl yapılır onu göstermekti. Hedefimiz de yine bu şekilde ilerlemek. Çok yakın bir zamanda yeni projemizi tanıtmak üzere yine birlikte olacağız” dedi.

YAPI TÜRK Hakkında…

Yapı Türk 2007 yılında bir Şehir Plancısı İsmail Günal ve Mimar Yusuf Aydın tarafından kuruldu. 2010 yılında ilk kentsel dönüşüm projesi olan Halkalı Elitistpark Konutları’nın inşasına başlandı. Yapı Türk’ün Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Günal ise, şehir plancısı olarak şimdiye kadar yaklaşık 150 bin hektar alanı planladı. Yaklaşık 25 il büyüklüğünde arazinin planlamasını üstlenen Günal ile ekibi; uzmanlık alanları ve deneyimleri ile kendi özkaynaklarını kullanarak sektöre giren “teknik bir ekip”.

PROJE BİLGİLERİ

Toplam parsel alanı5.850 metrekare

Toplam inşaat alanı17.640 metrekare

Blok sayısı2

Toplam daire sayısı123 adet

Kalan daire sayısı55 adet

Toplam yeşil alan1.600 metrekare

Sosyal alan büyüklüğü923 metrekare

Çocuklar için ayrılan alan500 metrekare

Ağaç ve bodur bitki3.000 adet

Meyve ağaçları85 adet

2 adet havuz280 metrekare

Kapalı otopark3.900 metrekare

Fitness salonu, Türk hamamı, sauna, tenis kortu ve basketbol sahası, açık ve kapalı çocuk oyun alanları, özel kat bahçeleri, yazlık sinema, cep sineması, kafeterya, 85 metrekare çocuklar için ve 195 metrekare yetişkinler için iki adet yüzme havuzu.


62 - 80 metrekare aralığındaki 1 oda 1 salon daireler, 185 bin lira ile 237 bin lira arasında

92 – 111 metrekarearalığındaki 2 oda 1 salon daireler 260 bin lira ile 370 bin lira arasında

150 metrekare 3 oda 1 salon daireler 465 bin lira ile 475 bin lira arasında değişen fiyatlarla satışa sunuldu.




Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler